Web Analytics
Jump to content

Jackson JS22-7 Tuner-oppgradering?


Jegsann!
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har en Jackson JS22-7 som må stemmes litt for ofte, og jeg ser at selv om mange liker gitaren godt, (tatt prisen i betraktning), så er det tunerne mange mener er det som bør skiftes ut. (Har byttet bridge pup med en M7 og er kjempefornøyd!)

Er det noen som vet hvilke tunere som ville passet som en upgrade? Svar mottas med takk!

 

 

Edited by Jegsann!
Link to comment
Share on other sites

Jeg er veldig fornøyd med Gotoh MG-T locking tunerne på 7-strengeren min, kan trygt anbefale dem.

Når det er sagt så er det sjeldent at tunere er årsaken til ustabilitet. Som regel er det for trang oversadel eller ikke optimal teknikk for å feste strengene ved tuneren. Det kan hende at en tur hos gitardoktor for å få filt oversadelen eller byttet med f.eks en Tusq nut er en bedre investering.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har lest at oversadelen kan være et problem også, og at det er gjerne der man skal begynne først for å finne ut hva som er galt med stemmingen, så det kan hende jeg gjør nettopp det. På min er den av plast... :P Det er en billiggitar, men den er jævlig ålreit å spille på ellers. Det virker likevel ikke som om den kniper strengen for hardt eller at det er for løst, men karen jeg kjøpte den av hadde satt på et 8-strengers sett, men skippa H-strengen fordi han klippet den for kort, så det settet som var på da jeg fikk den var: 74, (ikke 64). 54, 42, 30, 17, 13, 10. Alle de strengene var jo gjennomgående tjukkere enn det settet som Jackson opplyser om er tykkelsen som følger med/oversadelen er beregnet for, så kanskje festene har blitt akkurat litt for utvidet av 8-strengerssettet til at den gjør jobben sin skikkelig. Jeg kan ikke nok om det ennå. 

Har noen bilder av sadelen, men de er for store i filstørrelsen.

Edited by Jegsann!
Link to comment
Share on other sites

Prøv med nutjuice eller blyantgrafitt på nut slots . Sjekk om noen av strengene setter seg litt fast i nut . Hvis det er skrue på tuner stram den litt . Og fest strenger korrekt og dra de ut litt når de er nye . Ellers vil de gradvis dra seg  litt lenger en stund og bli ustemt hele tiden . 

Edited by Sugardaddy65
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 timer siden, Sugardaddy65 skrev:

Prøv med nutjuice eller blyantgrafitt på nut slots . Sjekk om noen av strengene setter seg litt fast i nut . Hvis det er skrue på tuner stram den litt . Og fest strenger korrekt og dra de ut litt når de er nye . Ellers vil de gradvis dra seg  litt lenger en stund og bli ustemt hele tiden . 

Hei, og takk for svar! Det kan godt hende det er nut'en som er greia her, men det som er verdt å merke seg er at når jeg vrir på flere av tunerne så er det kanskje en hel omdreining hvor tunerne ikke "drar" i det hele tatt, og da har jeg konkludert med at de er for løse. De har skrue og jeg har prøvd å stramme dem til, men det tar bare minutter før de er løse igjen. Det kan da ikke være normalt? Det er hvertfall ikke slik på min ESP Standard Explorer, som også har tunere med skruer. På den har jeg aldri måttet stramme dem til.

Jeg baserer også dette på hva jeg har lest folk har skrevet om tunerne på JS22-7 i andre forum på internett, men det kan jo selvfølgelig være begge deler? Nut'en er desverre også ganske "budget", tror jeg. Dessuten var det er mye tyngre strengsett på dem før (8-strengers) fra forrige eier, så kanskje sporene har blitt utvidet og ikke klarer å holde igjen det 7-strengers settet jeg har på nå. Her er noen bilder, hvis det viser det litt tydeligere. 

Git1.jpg

Git2.jpg

Git3.jpg

Edited by Jegsann!
Link to comment
Share on other sites

59C31183-12C9-4EC0-B0AF-88540B02F207.thumb.jpeg.3ae7c4e6272f24405eca4778434475d3.jpeg

JS gitarene er vel for det meste Kina laget og kjipe greier - Indonesia laget Jackson er bedre .

Jeg gidder ikke kjøpe annet enn Japan/usa Jackson som er en helt annen kvalitet . Du får jo Indonesia Ibanez 7 strengere nede i 1500-2000 på Finn .

Prøv med nut juice - stramme stemmeskruene og feste strengene korrekt på stemmeskruer .

AE9BA834-6616-41B5-AE53-93AF0DD2F788.jpeg

Edited by Sugardaddy65
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Litt sent svar her fra meg.

En hel omdreining var nok å ta i, men det er ofte ca. en halv hvor tuneren ikke tar tak i det hele tatt. Ja, Jacksonen er en billiggitar, ingen tvil om det, men det var det jeg hadde råd til da, pluss at det var min første 7-strengers. Var også litt morsomt prosjekt å bytte ut med en M7 og få ganske fet lyd.

Nå er jeg på utkikk etter en kvalitets 7-strengers, for jeg elsker å ha den ekstra strengen og spille i H og drop-A.

Takk for innspill!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.