Gå til innhold
 • Bli medlem

Jegsann!

Medlem
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om Jegsann!

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Litt sent svar her fra meg. En hel omdreining var nok å ta i, men det er ofte ca. en halv hvor tuneren ikke tar tak i det hele tatt. Ja, Jacksonen er en billiggitar, ingen tvil om det, men det var det jeg hadde råd til da, pluss at det var min første 7-strengers. Var også litt morsomt prosjekt å bytte ut med en M7 og få ganske fet lyd. Nå er jeg på utkikk etter en kvalitets 7-strengers, for jeg elsker å ha den ekstra strengen og spille i H og drop-A. Takk for innspill!
 2. Hei, og takk for svar! Det kan godt hende det er nut'en som er greia her, men det som er verdt å merke seg er at når jeg vrir på flere av tunerne så er det kanskje en hel omdreining hvor tunerne ikke "drar" i det hele tatt, og da har jeg konkludert med at de er for løse. De har skrue og jeg har prøvd å stramme dem til, men det tar bare minutter før de er løse igjen. Det kan da ikke være normalt? Det er hvertfall ikke slik på min ESP Standard Explorer, som også har tunere med skruer. På den har jeg aldri måttet stramme dem til. Jeg baserer også dette på hva jeg har lest folk har skrevet om tunerne på JS22-7 i andre forum på internett, men det kan jo selvfølgelig være begge deler? Nut'en er desverre også ganske "budget", tror jeg. Dessuten var det er mye tyngre strengsett på dem før (8-strengers) fra forrige eier, så kanskje sporene har blitt utvidet og ikke klarer å holde igjen det 7-strengers settet jeg har på nå. Her er noen bilder, hvis det viser det litt tydeligere.
 3. Ville de tunerne du har passet på min gitar?
 4. Ja, jeg har lest at oversadelen kan være et problem også, og at det er gjerne der man skal begynne først for å finne ut hva som er galt med stemmingen, så det kan hende jeg gjør nettopp det. På min er den av plast... Det er en billiggitar, men den er jævlig ålreit å spille på ellers. Det virker likevel ikke som om den kniper strengen for hardt eller at det er for løst, men karen jeg kjøpte den av hadde satt på et 8-strengers sett, men skippa H-strengen fordi han klippet den for kort, så det settet som var på da jeg fikk den var: 74, (ikke 64). 54, 42, 30, 17, 13, 10. Alle de strengene var jo gjennomgående tjukkere enn det settet som Jackson opplyser om er tykkelsen som følger med/oversadelen er beregnet for, så kanskje festene har blitt akkurat litt for utvidet av 8-strengerssettet til at den gjør jobben sin skikkelig. Jeg kan ikke nok om det ennå. Har noen bilder av sadelen, men de er for store i filstørrelsen.
 5. Hei, jeg har en Jackson JS22-7 som må stemmes litt for ofte, og jeg ser at selv om mange liker gitaren godt, (tatt prisen i betraktning), så er det tunerne mange mener er det som bør skiftes ut. (Har byttet bridge pup med en M7 og er kjempefornøyd!) Er det noen som vet hvilke tunere som ville passet som en upgrade? Svar mottas med takk!
 6. Dette gjelder hele leiligheten. Audioklippet som er vedlagt i første melding er gitaren koblet i lydkort og med Amplitube 4, men det har ikke noe å si: støyen er slik uansett, dog mindre med passive pickuper enn aktive, noe som gir mening iom. at det er høyere output på aktive. Fikk forresten svar fra 4Sound. De sier de dreier som om 'elendig jording oppover hele Trondheimsveien'. Ikke vet jeg, men det virker som det er noe tull med det elektriske innad i leiligheten også siden jeg får støy inn fra en vegg med vifter som er nedenfor leiligheten. Når de startes slår det inn på signalet. Altså 2 forskjellige støykilder...
 7. Vel, siden støyen ligger i signalet mens jeg spiller så vil jo ikke noisegaten hjelpe på selve gitarsounden, bare evt. fjerne før og etter jeg slår an strengene. Da må jeg i tillegg sette thresholden så hissig at gitaren høres blodfattig ut, altså er det ikke der problemet ligger. (Den 'Bzzzzz' lyden ligger inni vrengen...) ? Joda, men hva skal fikses? Altså, HVA er det jeg kan si til en evt. elektriker som kommer innom? Takk! Skilletrafo altså. Da har jeg et par muligheter å sjekke ut. Skal sende 4Sound en mail og se om de har noe vettugt å si. Kan poste det de evt. svarer, her. Du har ikke forresten en link til det produktet...? Har du en link til en slik? Jeg vet egentlig ikke hva det er, og det kommer opp mye forskjellig på Google... ☺
 8. Takk for svar! Jeg skal sjekke ut linken og se om det er noen løsninger der! (Og evt. høre med 4Sound hvorfor de ikke har fått det til). Lurer på om han karen i butikken sa noe om at det ville kostet vilt med penger om de skulle fått det ordnet...
 9. Noen her som får den samme type støy på signalet pga. nærliggende trikkelinje? (Sjekk vedlegg .mp3) Jeg bor i en bygning rett ved trikken, og strømkablene er vel da jorda i bygningen (festet i bygningen). Det litt tragikomiske er at jeg bor rett over gata fra 4Sound Schous plass. Jeg spurte dem om de hadde det samme problemet, og det hadde de jo. "Hva kan man gjøre med det?", spurte jeg. "Flytte.", var det kontante svaret jeg fikk... Er det noen her som er kyndige når det gjelder strøm etc.? Finnes det noen annen løsning på støyen, eller er hele bygningen innlemmet i et (magnet)felt som skaper støy? Sjekk gjerne ut .MP3 som eksempel. (Forsiktig med volumet.) Dette gjelder alle gitarer/kanaler med high gain, så det er ikke pickuper etc. Noise.mp3
 10. Jeg gjorde det samme med Ibanezen min (RG570EX). Klippa ut en del av en gammal gymsokk (fant jeg ut, hadde nemlig glemt det ?!) og la over fjærene for å dempe resonans. Tok den med forleden til en gitarmekkende kompis for en overhaling og han bytta ut de gamle fjærene med nye som hadde noe gummi over seg på midten. Funka det. Stolen står derimot altfor høyt opp, (og gjorde det før også med de gamle fjærene), så thruss rod'en må justeres litt kanskje. Deretter er den klar for salg! Finn evt.
 11. Ja, hva er greia der? Har hørt om det. Er det omtrent bare å 'klikke' ut en av dem og sette inn den nye? Ser at en 81-7 koster litt over 1000 k bare, så det går jo. (Vil det forresten låte likt som om den hadde kommet med 81-7 fra fabrikken? Akkurat som jeg har en 'fordom' mot å gjøre det selv, som om jeg tror at det de som kommer med det fra fabrikken ee optimalisert for den mikken og de som kommer med 707 er optimaliserert for den etc... ?). Fikk nemlig satt inn en EMG 81 i en billig Yamaha gitar for mange år siden. Det endte med at gitaren nesten bare feeda på bandøvelse... Det gjør ikke ESP'en min feks. Derfor har jeg en slags ''skepsis" for å gjøre det selv...?
 12. Jeg sendte mail til ESP fordi jeg er ganske lei av å lete etter info: I would like to buy a Horizon with EMG 81-7 bridge pup, and 707 neck pup, but I find it hard to navigate between all the different models to find out which ones have those particular specs. Could you help me please? Noen av dere som vet det? Jeg kan feks. Google en Horizon modell og finne ut at den kommer i utgaver med enten S. Duncan, 81-7 + 707 eller BARE 707'er... ? Forvirrende opplegg, synes nå jeg...
 13. Akustisk er jo langt skjørere uansett... ;( Men joda: jeg vil påstå at du har vært heldig i såfall hvis det har gått så knirkefritt med transport av gitarer. Jeg har sett hvordan de pælmer bagasjen inn på flyet fra flyvinduet, (og en gang hadde jeg en liten stasjonær PC som utrolig klarte seg likevel). For min del tenkte jeg bare å se om det var noe skikkelig billig å få tak som likevel var av ålreit kvalitet/lokalt produsert, og som kunne blitt en gitar 'ingen andre har', hehe. Tenkte jeg skulle prøve å benytte sjangsen. Ting er VELDIG billig her nede, og jeg går med flere hundre tusen på innerlomma hver dag. Millionær er jeg blitt og, gitt! ? (100.000 rupiah er ca. 60 kr.)
 14. De første der har jeg ikke hørt om engang... (Shame on me...? ?) Jeg blåser en ganske lang marsj hva 'trender' angår iom. at ikke spekulerer langsiktig i gitarer, men kanskje det kan lønne seg å sitte på den en stund til slik at den blir 'vintage'? ?
 15. Sukk... Du har sikkert rett. But a man can dream, can't he? ?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.