Web Analytics
Jump to content

Mikrofon til stortromme


jonta
 Share

Recommended Posts

Hei trommiser og gitartrommiser!

Jeg skal kjøpe en basstromme mic. Tenker på en Shure Beta, men tenkte det er best å høre med dere først.

Den er jo dyr da, og vanskelig å finne brukt. Er det noen som har et billigere tips til noe som er veldig bra?

Fant en TSM MT66 på Finn, men det er vel noe skit? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=131791107

 

Link to comment
Share on other sites

Trommisen vår bruker Shure Beta 52 i kombinasjon med Shure Beta 91. Da får du "kicket" fra mikken inni basstromma samtidig med fylden fra 52'en på utsida, men det virker som det kanskje er litt utenfor budsjett? Tror jeg ville anbefalt Beta 52 hvis du skal velge en. Her som med det meste annet, så får man som regel det man betaler for.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips Audun!

Nei, det får holde med en mikk. Da får jeg bestille en Beta 52A.

Edit: Ser at Sennheiser også her et par som sikkert er veldig gode, E602 og den litt dyrere E902...

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

De er supre alle sammen, beta52, AKG D112, Sennheiser sine etc. De låter litt forskjellig, men alle sammen låter bra og det er lett å skru det du vil ha. Plassering er mye vikitigere. Så er jo spørsmålet om det skal brukes til live eller innspilling. Live er det bare å sette mikken litt inn i hølet, så får du alt du trenger på små scener. I studio er det bare å teste med litt forskjellige plasseringer, avhengig av hva slags ideal du har. Ikke vær redd for å bruke en del EQ på kicken.

Mitt råd er å kjøpe den du får tak i til en noenlunde rimelig penge, så er alt i orden.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips Evergud!

Mikken skal brukes både til live og innspilling. Det viktigste er en skikkelig solid bunn.

Som lydmann har jeg litt erfaring fra den flate Shure Beta 91. Den er svindyr og har en litt upraktisk form i mange tilfeller, men den låter jo helt fantastisk. Jeg har ikke tenkt å kjøpe en mikk med slik en form.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.