Web Analytics
Jump to content

Forsterker til barnebandrommet


kodax

Recommended Posts

Snart ryker oljefyr og oljetank ut av et kjeller-rom, og da må jo selvfølgelig rommet gjøres om til bandrom.

Jeg har ikke lyst til at unga skal ødelegge min dyre røramp, så jeg vil kjøpe noe de kan bruke som jeg ikke er redd for.

Ettersom de nok ikke kommer til å varme opp rør før de spiller, er vel røramp uaktuelt. (Gjelder ikke oppvarming for de med bare rør i preampen?).

Jeg tenkte først å kjøpe noe "ræl" til under en tusing fra Finn, feks en gammel Marshall Valvstate 40. Den burde vel ha nok lyd til å kunne øve med, eller kan den fort bli for lav sammen med et trommesett?

Og så ryker jo ting fort i gammelt ræl, og det hadde jo vært artig å hatt noe jeg selv også kunne tenkt meg å bruke, så jeg kan godt gå opp et par tusen.

Ampen min i dag er en fenderish tweedsak, så noe britisk er vel mest aktuelt. Jeg spiller mest rock, mens unga vel kommer til å bruke den mest til pop.

Kommentarer&Forslag?

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, kodax skrev:

Se der var bra svar:) Liker egentlig minst mulig innebygd, men forsåvidt praktisk med effekter i dette tilfellet. Får ta en tur innom en butikk og teste litt.

Effektene er lett tilgjengelige. Den er så lett å bruke som en øvingsforsterker trenger å være, men du har muligheten til å fordype deg i de innebygde effektene (som er kjempebra) og lage patches om du har interesse av det også. Står den på "panel" i stedet for patch er den like lett å bruke som Roland Cube. Forskjellen er at den låter vanvittig mye bedre. :)

Link to comment
Share on other sites

Sånne "emuleringsforsterkere" blir jo bedre for hver utgave, så da blir det slik at jo nyere, jo dyrere brukt, og bedre. Gjelder å finne et skjæringspunkt mellom hva man vil betale, og hvor fin lyt og ikke minst hvor "in" det skal være.

Blir litt annerledes enn rør, der det er helt motsatt med hensyn til hva det koster. Hvordan man definerer "bedre" overlater jeg til deg å vurdere.
Det som er ganske sikkert, er at klasse D- forsterkere med en datamaskin foran kan medføre at man trenger å handle inn en varmeovn ekstra til øvingslokalet.

For å komme med et lite tips selv, tror jeg hadde kikket på katana.

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha hatt endel gromme rørforsterkere, må jeg innrømme at det gjør litt vondt å kjøpe solid state. De er jo lette, ofte mer vedlikeholdsfrie, og man slipper å kjøre dem på en bestemt (og nesten alltid for høy) styrke for å få godtonen, men jeg føler at de er null mojo.

Det ser jo ut som de som bare har rør i preampen ikke har standby-switch, så hvis disse hybridene ikke trenger forvarming så er vel det en mulighet..

Og er dette med forvarming av rørene egentlig bare tull? http://www.valvewizard.co.uk/standby.html

 

Edited by kodax
Link to comment
Share on other sites

Ville ikke undervurdert Katana. Du får mye for pengene - og økonomi er ikke den eneste grunnen til at forlk er så glad i den :) 
Ungene setter sikkert litt pris på å kunne skru litt og tweake lyder. 

Alternativt kan du sjekke ut Blackstar. HT20 burde holde lenge i et lite øvingslokale. 

https://www.finn.no/bap/forsale/search.html?category=0.86&q=blackstar&search_type=SEARCH_ID_BAP_ALL&sub_category=1.86.92

 

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.