Web Analytics
Jump to content

Gitarbygging


Kian
 Share

Recommended Posts

du burde ha ganske mye peil ja.. finnes jo endel som tar utdanning innenfor området.. sjekk ut

www.menty.no

jeg leverte både en akustisk gitar og el-gitaren min til han, han bare justerte litt.. men han bygger også gitarer. verdt å ta en titt.. veldig hyggelig fyr. kan jo hende han svarer på noen spørsmål og..

men som sagt, er nok litt vanskelig å lage en god gitar på egenhånd ja.. hehe

men sikkert gøy å prøve :lol:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Sjekk ut de ferdige byggesetta på www.jklutherie.com.

Lyden er sikkert ikke den beste, men du kan sikkert pute på noen egene pick-ups...prisen er jo veldig lav også da!

Ellers er www.warmoth.com som CowJuice nevnte bra.

Link to comment
Share on other sites

Tar endel lang tid å skjære ut gitar kroppen om du skal lage fra grunnen av. Om du kjøper "gitarpuslespillsett" så ser eg egentlig ikkje noe vits i å bygge sjølv. Alle kan sitte sammen deler, men må innrømme at det må være tøft å spille på en egenmekket

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ganske sikker på at warmoth.com kan skjære ut kroppen i akkurat den formen du ønsker. Ellers kan man vel kjøpe alt utenom kroppen og lage kroppen sjøl?

Warmoth har forresten noen halser med bånd av rustfritt stål som visstnok skal være mye bedre enn nikkel som de fleste gitarer har. Rustfritt stål tåler mye mer før det blir slitt og det blir lettere å bøye toner siden båndene er glattere.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 years later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.