Web Analytics
Jump to content

La Grange - MÅ HØRES !!!


Mikke

Recommended Posts

Ok.. I dag fikk jeg dilla på ZZ-Top's - La grange mens jeg sto og malte huset. Så jeg lærte meg grunnkompet da jeg var ferdig, noe sangen bærer litt preg av.. :P

Så fant jeg et passende bakingtrack, og spilte inn. Har tatt opp på to omganger, med solo og komp. Og ja, selvfølgelig er det improvisert solo..

Så kommer vil til gutten som synger. Jeg har en kompis (Kæpt'n Jådd PE). Han er like gammel som meg (16-17, med andre ord en 88-modell). For noen år siden hadde han tatt opp at han ræppa, og sendt til noen jenter. Sikkert for å være tøff. Men jeg har fått tak i denne "ræppen", og denne passa rimelig bra oppå La Grange...

..Djigg !! Her er den...!!

MÅ HØRES !!!

Ps. Det rundt 1.30 er meninga

Link to comment
Share on other sites

hehe..det var fet..=) stilig spilt og gitarlyden passet godt til backingtracket!:)

edit: var hele den soloen improvisert? det var najs hvis det!

ok, mitt gehør er ikke helt topp, men brukte du pentatonskalaer?:P bare lurer;)

Link to comment
Share on other sites

Hehe.. Ja, alt var impro.. Bruker en bluesskala.. (Pentaton med masse tillegsnoter), pluss at jeg har laget noen bokser hvor jeg flytter denne skalaen oppover.. I tillegg bruker jeg jo dur-skalaen iblandt :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hehe.. Ja, alt var impro.. Bruker en bluesskala.. (Pentaton med masse tillegsnoter), pluss at jeg har laget noen bokser hvor jeg flytter denne skalaen oppover.. I tillegg bruker jeg jo dur-skalaen iblandt  :wink:

akkurat.. for det hørtes liksom ikke ut som standard, skala - opp - og - ned soloer! var veldig bra:)

Link to comment
Share on other sites

Ok.. Til alle sammen.. Han er 12 år, og han holder på å le seg i hjel.. :P

Euph: Ja, jeg vet jeg bomma en del på offbeat'n.. Særlig i starten høres det veldig tydelig.. Men jeg gadd ikke bry meg om det pga. dette bare var et morsomt tiltak, og ikke en "real" innspilling.. Hører du på "Follow me" så er jeg litt stødigere (Håper jeg :P )...

Og ja.. Klart har jeg noen faste likcs som jeg kjører.. Men det går vel inn under improvisasjon det også gjør det ikke ? For jeg bruker mye annet i mellom som jeg plukker i hodet, og jeg gjør alltid litt om på licksene :wink:

Men som du sier; Hvem bryr seg. Ingen andre som har lagt inn svar her har hørt det, så da tror jeg ikke "umusikalske" ( I dette legger jeg kjærester, venner som ikke spiller gitar, jenter, foreldre og andre generasjoner etc.) hører det. :P Men jeg jobber jo alltid med å prøve ut nye ting !

Takk for svar gutta ! (Evt. om noen av dere er jenter, så takk til dere også! :D )

Link to comment
Share on other sites

Ja, stilriktig impro...låter fett! Soloer til den type musikk, skal jo være lickbasert. Det er hele greia.

(Men du burde være mer bevisst på hvilken skala du bruker....da ville det vært enda kulere.... :wink::wink: )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.