Web Analytics
Jump to content

Tatt pause!! Pedal loop switcher med mikrokontroller


Recommended Posts

Har såvidt begynt å tenke på å lage meg en pedal looper, med lagring av presets, og kontrollert av Arduino mikrokontrolleren. Er i den spede begynnelsen nå. Har aldri programmert en slik sak før. Men har funnet ut av prinsippene nå, og får et relé til å funke, lysdioder tenner og tilstand på brytere kan leses! Skal prøve meg på et brett med 8 looper, og da 8 tilhørende switcher.. Men Arduinoen min har bare 14 I/O pinner, så jeg må finne på noe lurt. Lite som ikke er mulig å få til her...

i kveld koblet jeg opp med en loop for å sjekke om jeg skjønte hvordan releet funket, og om det ble støy av dette. Så langt er alt vel!

Vil nok ta tid dette, venter på deler, tar sin tid det meste på eBay.

Slik ser det ut på pulten min i kveld!

image.jpeg

Edited by askret
Fikset iPad autocorrect!
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Greit å avslutte 17. mai med litt pusling på dette prosjektet!

Mine programmeringskunnskaper er mangedoblet de siste dagene, og nå funker det som det skal med 1 loop. Da er det bare å gange opp med antall looper!

Til hver loop bruker jeg 1 rele, 2 motstander, 1 LED, og en momentary push bryter, ganske enkelt altså!

Mange vil nok si at dette virker tullete og unødvendig, men mange bruker dette, så hvorfor ikke! Cluet med det hele er jo muligheter for å lagre og hente presets.

Den programmeringsjobben har jeg ikke tenkt påå enda!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Du har selvfølgelig helt rett Castor!

Mye glede med dette, og jeg tror det blir ganske kult når det en gang blir ferdig! 

Kan ta dette trinnvis også, bare looper først, presets etterpå, fancy display, og sikkert mye mer som vil dukke opp!

Link to comment
Share on other sites

Nå må snart myndighetene gripe inn og stenge eBay kontoen min...

Dukker stadig opp noe jeg trenger til prosjektet, og alt finnes på eBay!

Og da sitter man selvfølgelig der, og ender opp med å kjøpe masse tullball man ikke trenger! Men det er jo latterlig billig da!

Status på prosjektet er at jeg venter på deler, samt designer nødvendig elektronikk... Foreløbig papir og blyant, men skal se om jeg ikke kan få laget det i TinyCAD etterhvert. Er mye nytt å sette seg inn i her!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ok, status nå er st jeg har fått alle delene jeg trenger. Siden dette er første forsøk med uvisst utfall går jeg for billige jacksokler og switcher fra eBay Kina! Har også funnet en slags boks jeg skal montere alt i.

Boksen ser ikke bra ut og har gamle hull som ikke kan brukes til noe. Noen som vet hvor jeg kan få tak i en passe stor boks for dette? Skulle vært noe lignende fotbrettet til Roadsteren min. Det må være såpass stort på grunn av 8 brytere, og dermed 18 jacksokler på baksiden....

image.jpeg

image.jpeg

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Nå har Boss drept interessen min for dette prosjektet....

De har kommet med ES-5 og ES-8, de gjør jo akkurat det som jeg var ute etter....  Like greit å kjøpe et sånt en gang, jeg legger mitt prosjekt på hylla!

Link to comment
Share on other sites

Må jo uansett være lit tgøy å lære sg litt programmering og mekke litt selv :)

Hadde du hatt litt flere IO, så kunne du fylt ut de hullene over med LED-lamper som viser hvilken bryter som er aktiv. Vil tro at mange mikrokontrollere kommer med 5V outputs på IO som fint kan drive LED's. 

Virker uansett som et gøy prosjekt - men det har gjerne noe meg at jeg har en ting for elektronikk :P 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.