Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul, oppskrytt?


Affen

Recommended Posts

Jeg abbonnerer på ymse GAS relaterte kanaler på youtube. Stadig dukker det opp videoer av "nye" LP modeller.
Jeg tar nok ikke hardt i om hver 4 video fra Rob Chapman eller Andertons omhandler en Gibson LP (hvertfall siden nyttår)
Jeg har prøvd flere LP`s, og, med fare for å banne i kirka, jeg synes de er overhypet, og scroller glatt forbi videoer av disse. ER LP`s oppskrytte? Kjør debatt ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg personlig fordrar ikke Les Paul. Dørgende intetsigende og ukomfortable (jeg har kanskje bare ikke prøvd riktig gitar?).

Men det er da liten tvil om at det er skikkelige instrument som mange foretrekker? Og bl.a. balltregitarene til Hyrcanian er riktig så flotte. Vet ikke om jeg vil kalle det for "overhypet", men det virker for meg som om at Gibson metter markedet fullstendig med varianter av samme gitar.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, PerA skrev:

men det virker for meg som om at Gibson metter markedet fullstendig med varianter av samme gitar.

Alle produsenter som har funnet et populært konsept gjør dette. Se på Ibanez sine uendelige rekker med RG-modeller, Fender med Stratocaster og Telecaster-varianter, etc.

Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, Naigewron skrev:

Alle produsenter som har funnet et populært konsept gjør dette. Se på Ibanez sine uendelige rekker med RG-modeller, Fender med Stratocaster og Telecaster-varianter, etc.

Nemlig - vil det tilsvare å "hype noe opp" eller bare melke et konsept? Et mer vesentlig spørsmål er om kvaliteten har gått ned på Les Paul parallelt med at markedet mettes.

Link to comment
Share on other sites

Smaken er som baken. Hvilket vil si at smaken til de som ikke liker LPer er bare ræva:)

Er vel som alt annet - man har forskjellige preferanser og det er jo det som gjør det morsomt. Hadde vært litt kjedelig hvis alle foretrakk LPer og det dermed var det eneste man fikk tak i.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.