Web Analytics
Jump to content

NBD - Ibanez Roadster 924


E5150

Recommended Posts

Nå er ikke denne bassen helt ny. Er en stund siden den kom i hus. Det var imidlertid så mye som måtte gjøres at jeg har måtte bruke litt tid på å sette den i stand.

Dette er altså en Ibanez Roadster 924 bass fra ca. 1980 med passiv/aktiv elektronikk som jeg plukket opp på finn for noen få hundrelapper. Bassen var passe inngrodd i sjit, manglet det meste av deler, men hadde rett og fin hals og elektronikk som fungerte. Bestilte det jeg trengte av deler og har nå fått den i spillbar stand. Må bytte pickupvelger da skaftet er brukket, men etter å ha kikket på elektronikken har jeg innsett at det skal noen andre få gjøre. Har aldri sett så mye ledninger og kontakter på en gitar før! Velgeren fungerer som den skal så jeg kan leve med det en stund.

2016119_2016-01-15%2015.50.53.jpg

2016119_2016-01-15%2015.51.05.jpg

2016119_2016-01-15%2015.52.16.jpg

Hva kan jeg si om bassen? Dette var tydeligvis en high-end modell, og en av de første med originalt design, fra Ibanez. Steve Harris spiller på en litt enklere modell i et par Iron Maiden sine musikkvideoer fra åttitallet (Run to the hills og The Trooper). Bassen veier et halvt tonn og har en alt for lang hals og for store bånd for en stakkars gitarist som meg. Vurderte å selge den videre for å finansiere en kortskalabass, men endret mening etter å ha koblet den opp mot forsterker. FOR EN TONE! Bassen låter hinsides bra og de aktive mikkene gir masse variasjonsmuligheter. Blir nok værende likevel.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har en Ibanez-bass (Roadster RS900) fra omtrent samme tidsrom, jeg også. Blytung kropp. Min er frankenfretless-konvertert. Vanvittig trøkk i lyden, og jeg mistenker at den tunge kroppen og brua med massingsadler samt messing-nut har noe med det å gjøre (!)

Min er også et reir inni, men så langt har jeg klart å holde den up to date.

DSC_5733_small.jpg

Ser ut som kropp, bru og stemmeskruer er mye det samme.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Andenebb er himla upraktisk ved at bassen blir så lang at den ikke passer i standardkofferter og bager. Har den i en Fenderbag der jeg akkurat klarer å smyge glidelåsen rundt.

Men jeg synes den har sin sjarm.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.