Web Analytics
Jump to content

Sølvlakk


Recommended Posts

Tenker å lage et nytt plekterbrett til min gretsch 5126 av plexiglass. Det sorte som står på nå er ikke spesielt visuelt tilfredsstillende. Planlagt fremgangsmåte er å kutte ut nytt brett av plexi, lage hull osv, sette på invertert Gretsch logo på waterslide decal på baksiden før jeg lakkerer baksiden i gretsch sølv. Høres det omtrent riktig ut? Kan jeg bruke omtrent hvilken lakk jeg vil eller fins det noen som kan skade lakken under? Ligger ikke inntil kroppen noen steder, men rimelig nærme. Tips til fremgangsmåter, lakktyper og evt fargekode mottas med takk. Må være sprayboks.

Vurderer å lage et par ekstra når jeg først er i gang. Noen som har tips til farge? Gitaren er i Silver sparkle finish.

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Er i gang med tilsvarende prosjekt selv til et par gitarer eg har.

Si gjerne noe om hva du bruker til å sage, file og gjøre kanter og sånt pent.

Jeg kjøpte "plexi" på biltema. Kjøpte 2 forskjellige tykkelser, så får jeg se hva som blir best.

Link to comment
Share on other sites

Fikk anbefalt å bruke lexan da jeg herjet plekterbrettindustrien på slutten av 80-tallet. Det er dyrere, men sprekker ikke, og tåler riper/matting MYE bedre.

Kjøpes hos rammemaker e.l.

Edit: jeg brukte ei standard el-stikksag, med spesialblad for pleksi/lexan. Ble meget fine kanter så lenge jeg var nøyaktig, lite pussing nødvendig.

Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

Har ikke lagd plekterbrett av pleksi, men vi brukte pleksi til å tette hull mellom trappetrinn i den forrige boligen vår.

Pass i hvert fall på å ha sagblad med fine nok sagtenner. Edit: Gubbe var før meg, gitt.

Og vernebriller er absolutt påkrevd.

Edited by Truckstop Chuckie
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tenker å bruke El stikksag. Har kuttet pleksi sånn tidligere

Legge noe under så det ikke vibrerer så mye. File til pent etterpå. Blir bare baksiden som skal ha lakk, så da er vel ikke klarlakk nødvendig?

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Edited by extol
Link to comment
Share on other sites

Tamiya lakk ser ut til å være et godt alternativ. Krylon er mye anbefalt ser jeg, men er ikke til salgs i Norge.

Noen som har testet gummilakk og har noen formening om det kan funke. Artig å kunne bytte farge når man er lei...

http://www.torshovbil.no/olje-kjemi-spray-og-lakk/lakk-og-lakkeringsutstyr/sprayplast/rubber-comp-solv-matt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.