Web Analytics
Jump to content

Mitt første gitarbygg. Tele-isj


Recommended Posts

Tenkte å lage en liten prosjekttråd for bygget mitt. Kommer til å ta litt tid da jeg ikke har noen snikkerbod å jobbe i og heller ikke alt verktøy som trengs.

Planen er å bygge en telecaster fra scratch med litt modifikasjoner.

Jeg har ofte en tendens til å ta snarveier når jeg driver med ting, noe jeg har tenkt å unngå denne gangen. Det trengs mye planlegging og nøyaktighet for å få en spillbar hals.

Gitaren skal lages ut ifra blueprints av telecaster jeg har funnet på tdpri.com som jeg har fått skrevet ut på et trykkeri. Meget fornøyd med jobben de gjorde. Eneste modifikasjonen fra standard telecaster er at jeg har tenkt å lage en custom headstock som ligner på Stevie Ray Vaughan's "Main strat" med vinkel bakover.

Halsen skal få "balltreprofil" som en nocaster

For mekanikk og elektronikk har jeg lite planer enda, men tror det blir trussrod og litt verktøy fra stewmac.com etterhvert.

Har også tenkt å skjære ut kropp og hals i noe ræltreverk først for å ikke ødelegge dyr hardved ved første forsøk.

Som finish på gitaren har jeg lyst til å prøve Lake placid blue som er en original fenderfarge, men dette er usikkert enda.

Halsen har jeg tenkt å behandle med en blanding av linolje, terpentin og en liten dæsj tjære for farge (har gjort dette før på en squirehals med bra resultat).

Skal prøve å oppdatere tråden med mye bilder av progresjon for å gjøre tråden litt mer interessant, og for at andre kanskje kan få litt nytte av den.

Here we go!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I dag kjøpte jeg 16 mm MDF for å lage maler (byggmakker på Tiller i Trondheim).

Første steg blir å lage maler, noe som jeg ikke får gjort i en leilighet i byen. Må komme meg til bygda for å få gjort dette.

Her er ihvertfall noen bilder å starte med

post-9515-0-72793000-1452976478_thumb.jp

post-9515-0-38639800-1452976488_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Har også begynt å skaffe litt verktøy for jobben. Fikk håndoverfres av dama til jul :)

har også kjøpt router bit med lager på toppen for å frese etter mal.

Neste oppdatering kommer når jeg får begynt på malene.

post-9515-0-06316100-1452976648_thumb.jp

post-9515-0-79343500-1452976662_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Har samme overfres selv, den gjør jobben den. Jeg er også spent på halsen,men sats på skikkelig treverk, ikke kast bort tid og arbeid på andreklasse kvalitet, det blir ikke bra resultat selv om du gjør kjempegodt arbeid, dersom råstoffet er dårlig. Dessuten går det jo ikke så mye treverk på en hals, ikke noe å spare på altså. En shitty pickup kan du alltid skifte ut ganske enkelt, men en shitty hals får du ikke gjort noe med. Ønsker lykke til, har lyst å lage egen hals selv,men har ikke selvtillit nok foreløpig.

Link to comment
Share on other sites

Var litt dårlig forklart i førstepost. Har ikke tenkt å bygge gitar av gamle paller, men når jeg setter fresen i treet første gangen skal det være noe jeg finner i garasjen hjemme. Når jeg har bekreftet at malene stemmer og at resultatet blir bra vil jeg skaffe ordentlig treverk til å bygge gitaren.

Har ingen planer for treverk enda, men det hadde vært kult å fått tak i noe med flammer i for nakken.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Var litt dårlig forklart i førstepost. Har ikke tenkt å bygge gitar av gamle paller, men når jeg setter fresen i treet første gangen skal det være noe jeg finner i garasjen hjemme. Når jeg har bekreftet at malene stemmer og at resultatet blir bra vil jeg skaffe ordentlig treverk til å bygge gitaren.

Har ingen planer for treverk enda, men det hadde vært kult å fått tak i noe med flammer i for nakken.

Da er jeg helt enig med deg, kjør på , kansje jeg tør å prøve meg på en hals jeg også, men har heller ingen snekkerbod å holde på i, så det får bli til våren.Har noe rogn som jeg har litt troa på, samt en stokk med bøk som har stått til tørk snart et år.Lykke til i bygginga!

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

På tide med en oppdatering. Ting går i sneglefart, men det blir etterhvert.

Har fått meg pussemaskin så malene er snart i boks. Mangler finpussen.

Har kjøpt skikkelige tvinger og bestilt Titebond 2, så når jeg kommer hjem fra ferie begynner jeg å lage kropp.

 

Bilde 19.07.2016, 11.12.47.jpg

Bilde 19.07.2016, 11.42.02.jpg

Bilde 19.07.2016, 11.48.42.jpg

Edited by rioi
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.