Web Analytics
Jump to content

Venstrehendt Jazzmaster eller Jaguar


dagensagenda

Recommended Posts

Hei!

Jeg har sett etter venstrehendt Fender Jazzmaster og Jaguar i en stund nå, men det eneste jeg har funnet så langt er Fender Kurt Cobain Jaguar...

Har også sett på de japanske modellene, men vet ikke om det er samme kvalitet som på de amerikanske modellene..

Noen som vet hvor man kan få tak i venstrehendt Fender Jazzmaster og, eller Jaguar?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hei, kjøpte min Japanske lefty Jazzmaster på ebay for en del år siden da dollar kursen lå rundt 6 kroner.

Har hatt en del Fender gitarer både MIA, MIM og MIJ og vil si at Japanske Fender modeller er på høyden med de amerikanske og vel så det, noen foretrekker faktisk MIJ foran de Amerikanske.

Link to comment
Share on other sites

eBay/Reverb.com og alskens utenlandske forum er et sted å begynne, ellers kan man sikkert ha flaks å finne en her til lands også, om en er tålmodig.

Rent spillemessig så er det lite som skiller en japansk offset fra en amerikansk en. Begge har vintage type bånd og 7.25" radius på gripebrettet (om vi snakker reissues).

Er verdt å nevne at en amerikansk reissue ikke er så fryktelig mye dyrere enn en japansk en (brukt). En ganske vanlig oppgradering av en japansk offset er ny stol (Mustang, Staytrem eller Mastery), ny tremolo (den amerikanske har mer korrekt strengespacing i forhold til strengespacingen på stolen og er også langt mer smooth i bruk), samt nye pickups og ny elektronikk. Med disse modifikasjonene så begynner man å nærme seg prisen av en amerikansk reissue, og disse modifikasjonene er med på å gjøre en helt grei gitar til en god gitar....

Eneste modden jeg har gjort på min amerikanske reissue (jaguar) er å sette på Staytrem-stol. Resten er tilfredsstillende og vel så det. Slik var det ikke med den japanske reissuen jeg hadde for noen år tilbake...., hvor jeg gjorde alle disse oppgraderingene jeg nevnte ovenfor.

Link to comment
Share on other sites

Du har et godt poeng, Space. Er langt lettere å finne tak i en japansk en i fetere farger med matching headstock, som for mange kanskje er (hoved)grunnen til at en går for en japansk en i stedet for en amerikansk en. Når det gjelder AVRI's så er det hvit, sort og sunburst som er gjengangerne. 'Thin skin'-serien fantes i flere fargevarianter, men havner fort i en høyere prisklasse enn vanlig AVRI. Matching headstock er også vanskelig å få tak i har jeg inntrykk av.

Bruktprisen på vintage offsets begynner å skyte i været også (og det skyldes ikke bare dårlig norsk valuta). Tok en snartur innom Reverb og eBay nå og ser at en helt streit AVRI Jaguar nå går for et sted mellom 4000,- og 7000,- mer enn det jeg gav for min for litt over et år siden (fra USA).

Jeg merker at min AVRI Jaguar er et bedre instrument enn de MIJ/CIJ Jaguarene jeg har tatt i, uten at det gjør de nevnte MIJ/CIJ-instrumentene til dårlige gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.