Web Analytics
Jump to content

Idiotspørsmål ang. nyere Ibanez'


Norstorm

Recommended Posts

Ja, jeg spilte på Ibanez fra 80 tallet og oppover, men gikk for ett par år siden plutselig over til noe annet som passa stilen min bedre.
Ibanez parken min ble tynnere og tynnere, og nå er alt vekke..
Så sitter jeg her og glor på nettet og er svært nyskjerrig på de nye modellene i dag.
Er det noen av dere som har testet noen av dem..??
Hvordan er kvaliteten vs 2000-2010? De nye broene, etc..??

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 08' Rg Prestige jeg er knall fornøyd med! Ikke noe å si på kvaliteten der Trem'en (edge zero 2) er stabil som fy! Bånd arbeid fit&finish er også veldig bra. Men kvalitet kan sikkert variere fra modell til modell. Liker forresten hals innfeste på nyere ibbyer kontra de gamle med hals plate.

edit: Ser du lurer på modellene etter 2010 kontra før.. De har jeg ikke prøvd..?

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

Ja, siste jeg hadde var en 2010 UV777BK... Men den kan liksom ikke sammenliknes, for det er jo en signatur..

Men standard modellene jeg hadde fra 2004 bl.a. hadde jo andre typer broer og litt sånn.
Hører bare de sier at kvaliteten bare har falt og falt hos Ibby..
MÅ få testa en av de nye snart ass..

Link to comment
Share on other sites

Foruten de aller billigste modellene (GRG eller noe) så opplever jeg at kvaliteten på Ibanez jevnt over er veldig høy og, nå skal jeg banne i kjerka, høyere enn hos Fender og Gibson når det kommer til gitarer i 3-4000-klassen.

Enkelte av de billigste Floyd-systemene, eksempelvis Edge III, får jo en del pepper, men nå er det jo vel stort sett Edge Zero /Zero2som gjelder? Hadde en av de nye RG7420-gitarene med Edge Zero2-systemet og det funket bra. Eneste var at det ikke funket så bra med altfor tykke strenger (mørk H-streng glapp).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også erfart at nyere Ibanez (etter 2000) er av ganske så bra kvalitet.

En kollega av meg kjøpte nylig en RG350, som er en billig Korea-modell til 1500kr. Jeg ble totalt satt ut når jeg prøvde denne, ettersom det var en meget spillende gitar. Går du opp til mer high end klasser over 450 (Prestige/Premium), så syns jeg at du får veldig mye gitar for pengene. Det er selvsagt alltid greit å prøve før kjøp, men generelt så stoler jeg mer på Ibanez enn andre merker når det kommer til kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Ja, er forsåvidt enig, så lurte fælt på hva "the fuzz" handla om..
Var jo forsåvidt slik Ibanez starta.. sku være good bang for the buck liksom. Mye gitar for penga du brukte rimeligere enn hos andre fabrikater.
Edge ZII Har jeg enda ikke testa..
Ibby fikk jo pez for den super broa si. Husker ikke hva den het, men.. Den som sto på UV modellene til Vai hvertfall.
Ble jo trua med søksmål og det ene og det andre fra folka bak FR.

Link to comment
Share on other sites

I dag er det Edge Zero/II eller Lo Pro som gjelder.


Har en 2012 rg2727 med Edge Zero 7. Fin trem. ZPS-opplegget er litt sånn elsk/hat. Ingenting å utsette på byggekvaliteten på gitaren ellers. Helt på linje med en 2007 rg20071 (Edge Pro) og 2010 rg2560 (Edge Zero). Premium skal visstnok ikke være så dumme. Holde seg unna Iron Label.

Link to comment
Share on other sites

Bare så det er nevnt, så kan man gjøre om ZPS til full flytende ved å ta ut et par deler. Ikke vanskelig.

Jeg har bare en S470 med ZR, og tror ikke det er så enkelt å blande en ZR og "vanlig" trem hvis man skifter mellom flere gitarer, rett og slett fordi de oppfører seg litt forskjellig under bruk. Har ikke testet å ta ut de små delene som "gjør om" tremen. Jeg er ikke noen stor gitarist, men har funnet ut at flutter ikke lar seg gjøre på en ZR. Til det er den alt for stabil.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg savner hvertfall de gode gamle RG modellene.. fra 92 til 2007.
DET var gitarene sine det! :D
Bare skifta litt pots, og pups, så var det der rene krigsmaskiner.
Så svært spent på de nye prestige modellene anna -14 og -15 nå altså.
Ny designa bridges, og i det hele tatt. Ser ut som en nysatsing på flere plan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.