Web Analytics
Jump to content

Idiotspørsmål ang. nyere Ibanez'


Norstorm
 Share

Recommended Posts

Ja, jeg spilte på Ibanez fra 80 tallet og oppover, men gikk for ett par år siden plutselig over til noe annet som passa stilen min bedre.
Ibanez parken min ble tynnere og tynnere, og nå er alt vekke..
Så sitter jeg her og glor på nettet og er svært nyskjerrig på de nye modellene i dag.
Er det noen av dere som har testet noen av dem..??
Hvordan er kvaliteten vs 2000-2010? De nye broene, etc..??

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 08' Rg Prestige jeg er knall fornøyd med! Ikke noe å si på kvaliteten der Trem'en (edge zero 2) er stabil som fy! Bånd arbeid fit&finish er også veldig bra. Men kvalitet kan sikkert variere fra modell til modell. Liker forresten hals innfeste på nyere ibbyer kontra de gamle med hals plate.

edit: Ser du lurer på modellene etter 2010 kontra før.. De har jeg ikke prøvd..?

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

Ja, siste jeg hadde var en 2010 UV777BK... Men den kan liksom ikke sammenliknes, for det er jo en signatur..

Men standard modellene jeg hadde fra 2004 bl.a. hadde jo andre typer broer og litt sånn.
Hører bare de sier at kvaliteten bare har falt og falt hos Ibby..
MÅ få testa en av de nye snart ass..

Link to comment
Share on other sites

Foruten de aller billigste modellene (GRG eller noe) så opplever jeg at kvaliteten på Ibanez jevnt over er veldig høy og, nå skal jeg banne i kjerka, høyere enn hos Fender og Gibson når det kommer til gitarer i 3-4000-klassen.

Enkelte av de billigste Floyd-systemene, eksempelvis Edge III, får jo en del pepper, men nå er det jo vel stort sett Edge Zero /Zero2som gjelder? Hadde en av de nye RG7420-gitarene med Edge Zero2-systemet og det funket bra. Eneste var at det ikke funket så bra med altfor tykke strenger (mørk H-streng glapp).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også erfart at nyere Ibanez (etter 2000) er av ganske så bra kvalitet.

En kollega av meg kjøpte nylig en RG350, som er en billig Korea-modell til 1500kr. Jeg ble totalt satt ut når jeg prøvde denne, ettersom det var en meget spillende gitar. Går du opp til mer high end klasser over 450 (Prestige/Premium), så syns jeg at du får veldig mye gitar for pengene. Det er selvsagt alltid greit å prøve før kjøp, men generelt så stoler jeg mer på Ibanez enn andre merker når det kommer til kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Ja, er forsåvidt enig, så lurte fælt på hva "the fuzz" handla om..
Var jo forsåvidt slik Ibanez starta.. sku være good bang for the buck liksom. Mye gitar for penga du brukte rimeligere enn hos andre fabrikater.
Edge ZII Har jeg enda ikke testa..
Ibby fikk jo pez for den super broa si. Husker ikke hva den het, men.. Den som sto på UV modellene til Vai hvertfall.
Ble jo trua med søksmål og det ene og det andre fra folka bak FR.

Link to comment
Share on other sites

I dag er det Edge Zero/II eller Lo Pro som gjelder.


Har en 2012 rg2727 med Edge Zero 7. Fin trem. ZPS-opplegget er litt sånn elsk/hat. Ingenting å utsette på byggekvaliteten på gitaren ellers. Helt på linje med en 2007 rg20071 (Edge Pro) og 2010 rg2560 (Edge Zero). Premium skal visstnok ikke være så dumme. Holde seg unna Iron Label.

Link to comment
Share on other sites

Bare så det er nevnt, så kan man gjøre om ZPS til full flytende ved å ta ut et par deler. Ikke vanskelig.

Jeg har bare en S470 med ZR, og tror ikke det er så enkelt å blande en ZR og "vanlig" trem hvis man skifter mellom flere gitarer, rett og slett fordi de oppfører seg litt forskjellig under bruk. Har ikke testet å ta ut de små delene som "gjør om" tremen. Jeg er ikke noen stor gitarist, men har funnet ut at flutter ikke lar seg gjøre på en ZR. Til det er den alt for stabil.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg savner hvertfall de gode gamle RG modellene.. fra 92 til 2007.
DET var gitarene sine det! :D
Bare skifta litt pots, og pups, så var det der rene krigsmaskiner.
Så svært spent på de nye prestige modellene anna -14 og -15 nå altså.
Ny designa bridges, og i det hele tatt. Ser ut som en nysatsing på flere plan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.