Web Analytics
Jump to content

Lerkecaster-prosjekt


Recommended Posts

Da har jeg edelig satt i gang med lerkecasteren min. Etter endel tenking og lesing på forumet her, samt youtube-videoer, har jeg kommet fram til en slags plan. Det første jeg gjorde, var dele opp emnet jeg hadde i mindre biter, pga endel sprekker etter tørking, og noen uheldige kvist som jeg ikke likte.Den ble ikke onepiece som først tenkt, men en tredelt kropp. Da blir den faktisk kvistfri i sin helhet, og de sprekkene er også elminert. Regner med at den blir mer stabil mot å vri seg senere også. Har slipt kantene så plan som mulig, og valgte å sette inn trepinner i skjøten for å få en bedre sammenføyning. Har limt de sammen i dag, og venter til i morgen med videre bygging. Legger ut noen bilder underveis, innspill og tips blir mottatt med takk siden dette er mitt første prosjekt. :)

post-14500-0-70129500-1430319316_thumb.j

post-14500-0-29745100-1430319330_thumb.j

post-14500-0-54633000-1430319354_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

I dag har jeg kost meg med fresing og litt metallsløyd, ble ganske fornøyd med kroppen, gjenstår utfresing av halslomme, plass til pickupen, elektronikken og jackpluggbrønnen. Fikk etpar feilskjær med fresen, men skal vel greie å fikse det. Endel slipearbeid da. Den veier 1925 gram slik den er nå, så den er ganske lett ,lerken. Foreløpig tykkelse er 48 mm, men den havner vel på omtrent 45 til slutt. Synes veden virker veldig tett og jevn i årringene, og har en fin klang i seg. Prøver meg på litt metallsløyd, har lyst å lage bridgen , plekterplate og elektronikkplate selv, materialet er stål som ruster , det er laget av noen rester fra beslag som blikkenslageren på jobb driver og monterer på bygget, de blir helt rusten på overflata når de blir utsatt for fukt.,husker ikke hva navnet på den typen stål er for øyeblikket, men om jeg liker finishen når de er ferdig, vil jeg bruke de. Har tenkt å bruke pickup kun i bridge, og koble den som de gamle Fender Esquire- gitarene. Jaja, det var alt for i dag.

post-14500-0-55227000-1430589014_thumb.j

post-14500-0-39546600-1430589032_thumb.j

post-14500-0-78870700-1430589048_thumb.j

Edited by killer
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Noen som har et godt råd når det gjelder å frese ut hals-lommen, har en følelse av at det er der jeg kan drite meg ut i første omgang... på alle fresene jeg har, sitter det hjulet nederst på fresen, ikke øverst som virker mest fornuftig når man freser etter en mal, kan det være bedre/best å bruke den lille tuten som man kan montere på fresens underside?(har kjøpt en fres på Biltema, sikkert ikke verdens beste fres, men men) Lurte også på hvordan man sikrer seg for å få rett lengde mellom nut og bridge? Alle tips er velkommen :).

Link to comment
Share on other sites

Kjøp fra Lee Valley hvis du kan vente på postgangen, de er bra og har greie priser. evt. Verktøy AS, det koster men er skikkelig kvalitet (Trend). Ellers de nevnte stedene. Jula/Clas koster lite og kan funke OK men jeg har hatt et par lager som har eksplodert/gått i oppløsning. Hvis du finner en butikk som har Bosch fresestål så gå for dem.

Link to comment
Share on other sites

Gustavsen glemte jeg! Aurus har også mye bra, bl.a. Triton og Freud. De holder til i Haugesundsområdet.

satser på den lokale bygger`n evt tools, der får vi firmarabatt også. Blir vel dyrt medregnet frakt og gebyr fra Klarna. takk for tips anyway,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.