Web Analytics
Jump to content

Råd om god men billig akustisk gitar med cut-away?


Threechords
 Share

Recommended Posts

Trenger en rimelig men forhåpentligvis god kasse gitar først og fremst til hjemmebruk. Har ikke kjøpt en kassegitar siden Gibson WM-45 i 99 så jeg er ikke så bevandret på kassegitar fronten.

Hva går for å være gode men rimelige kassegitarer? Må ha cut-away.

Er Takamine og Yamaha det man bør se etter? Eller duger Cort og Morgan?

Budsjett tenker jeg stopper på 3000 inkl pruting:)

Fyr løs med forslag.

Link to comment
Share on other sites

En Ibanez AEL40 og oppover burde være mulig å få tak i. Har en selv, og den er ikke dum.

Dette er helt sant, og jeg overdriver ikke, men for en tid tilbake spilte jeg sammen med en kar som hadde en Martin. Han er flinkere enn meg til å spille, for all del, men han overdøvet meg ikke. Det vil si at det er grei klang i den jeg har, tror jeg. La meg understreke at jeg ikke har noen tro på at jeg har funnet "den beste gittar'n i væla" til en lav pris, men den funket helt greit sammen med Martinen, og lydkvaliteten var ikke spinklere eller "billigere". Derfor, sjekk om du kan finne en slik. Min kostet vel rundt fire, kommer med kurant preamp med både XLR og jack ut, innebygget stemmemaskin, fin men litt kjedelig furutopp, og i det hele tatt.

Etter min smak var strengehøyden litt høy, men med litt sliping av stol har den vært stabil og grei uten noe mikkmakk i flere år.

Anbefales.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cort og Morgan har jeg ingen erfaring med. Både Yamaha og Takamine lager fine gitarer i budsjettsegmentet. Brukte Seagulls vil også være innenfor budsjettet ditt (p.t. 2000-3000 kroner på Finn.no), og er generelt å anbefale.

Ellers vil rådene også avhenge av størrelse på gitaren. Vil du ha en mindre, mer reisevennlig gitar, vil sannsynligvis en brukt Taylor GS Mini også være en svært god gitar innenfor budsjettet - om du klarer å finne en.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid noen Morgan akustiske... To av den rimelige typen til 1500-2500 kroner. Begge de fikk seg fort en knekk i halsen rundt 12. bånd, og dermed mye skurring og lite moro å spille på.

Den jeg har nå er modell til drøye 6000 kroner, og den virker mer solid! Flott lyd, både akustisk og med amp.

Så angående Morgan så mener jeg at du må holde deg unna de rimeligste modellene....

Og når det gjelder cutaway eller ikke, så var jeg på en Taylor-demo med eksperter fra Taylor... De påstod at cutaway ikke gir noen som helst endring i lyden fra gitaren! De hadde målinger og analyser som kunne bevise det.

Så kjøp i vei med cutaway, det ser jo mye bedre ut!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.