Web Analytics
Jump to content

Preamp/aktiv elektronikk inn i passiv bass


SteikBacon

Recommended Posts

Jeg har et Audereaudiosett til jazz. Fungerer veldig fint, og anbefales.

Ellers selges det jo slike greier til en billig penge, under to hundre kroner, og lyden er ikke så verst. Kjenner jeg deg rett, er det ikke det du er ute etter, men bare nevner det likevel.

Min erfaring er at disse billige settene er en god oppgradering av en rimelig bass som trenger litt mer sprut i lyden.

Det er mulig jeg er vel offtopic av natur, men omtrent prisleie og hvilken bass er jo opplysninger som er greie å ha for en som skal gi råd etter fattig evne.

Det henger jo mye på andre elementer enn preamp. Pickups, resonans i bassen og slikt spiller veldig stor rolle, men det er jo noe du vet noe om. :)

Link to comment
Share on other sites

Er ikke ute etter det som kun fungerer veldig fint. Jeg har (etter trolig 4-500 prototyper) endelig landet på basspickuper (passive) som gjorde meg fornøyd. Blåser alt annet jeg har prøvd av banen. Likevel skulle jeg gjerne ha preamp for å demonstrere pickupene til både passive og aktive bassister. Ønsker preamp som tar vare på tona fra pickupene og gjerne gir det ekstra giret som de mest kresne bassister ønsker, en preampfunksjon de kjenner igjen.

Det virker som preamper i aktive basser jeg har prøvd prøver å "rette opp svakheter" som naturlig finnes i normal pickup/bass/amp.

Pushe litt i bassfrekvensene eller diskant, justering av responsfrekvenser, plassering av midrange o.l.

Vel, preampen jeg tenker jeg må investere i må vel gjerne gjøre disse tingene.

"Problemet" er at mine pickuper låter bra nok nå, passivt, har verken lite bassrespons, topp, eller midrange som låter nasalt/ubalansert.

Men det jeg primært er å finne alternativer på preamp som gjør det bassister ønsker preamp skal gjøre.

Og siden pickupene er top-of-the-line, må preamp også være det...

Bass foreløpig er J-P bass...

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

Likevel skulle jeg gjerne ha preamp for å demonstrere pickupene til både passive og aktive bassister.

Tror problemet blir å ha både aktive og passive bassister der samtidig.
Noen sitter helt stille og får ikke med seg noen ting, mens de andre raser runmdt og tester alt.
Eller var det omvendt? De passive sitter stille og får med seg alt du viser dem, mens de aktive
roter rastløst rundt omkring uten å få med seg noe som helst.

Det er derfor det ikke lett å velge mellom aktive og passive bassister.

Edited by GunnarpåMo
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ikke problem om de sitter eller vimser i det hele tatt. Det som derimot er problem er at de passive og aktive bassistene ender opp med å sikle på pickupene i bassen min. Når de så humper bassen som kåte hunder er det gått alt for langt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gnöttenwagner

Jeg hadde en Aguilar OBP-3 i en Modulusbass, som var ekstremt transparent når potmeterne sto rett opp og la til eller trakk fra bass/mellomtone/diskant på imponerende vis når man skrudde. Kan anbefales.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg er litt usikker på hva du mener med "aktive bassister". Det er jo to typer "aktive" basser, den typen med pickups som krever en preamp for å fungere og den typen som egentlig bare er passive pickups med aktiv eq.

Personlig har jeg lite erfaring med førstnevnte. Når det gjelder sistnevnte har jeg et par slike, der den ene har en passiv-switch som skrur av de aktive kretsene.

Hvis du faktisk ønsker å demonstrere pickups (som jeg regner med er passive), så ville jeg uansett satt inn noe som har den muligheten. Den jeg har er ikke den kvaliteten du søker, og det er prinsippet som er viktig for å demonstrere med/uten.

Link to comment
Share on other sites

post-9799-0-81492000-1420826015_thumb.jp

Her er testbassen denne preampen skal inn i. En Precision kropp med Jazz neck.

P-pickups kan kobles i serie og parallell. J-pickupene kan kobles som humbucker, singlecoil eller parallell.

Alle lydene har egenart og låter som ei kule. Balansen mellom pickupene og ved switching er også jevnere enn det man normalt finner med slik løsning.

Blir dessverre nødt å besudle den om man putter preamp inn.

"Hva menes med aktiv og passiv bassist" - eh, er ikke det logisk?? Vel, når jeg møter bassister er de enten passiv, eller aktiv, (eller begge hvor de velger system ift prosjekt de skal spille i). "Aktive" liker å tweake lyden med de muligheter preamp gir. Uansett om pickupene er lavimpedans eller mer tradisjonell passiv. Har de aktiv/passiv-switch har de mulighet å fullføre spilling selv om batteriet streiker. Aktive kan like å bare ha få knapper og gjør kun enkle justeringer, f.eks. eq, mens andre gjerne bruker alle knotter (Vol, Bal, Trebl, Midvol, Midfreq, Bass, og tonekontroll fra passiv krets, og justerer mye i sin søken etter sweetspot-innstilling. "Passive" godtar de begrensingene passiv bass har, er mer avhengig av å finne de gode pickupene som gir godlyd, men foretrekker det enklere oppsettet et passivt system har. Hadde tenkt at denne testbassen burde ha system som demonstrerer pickupene uavhengig av bassistenes egne preferanser.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.