Web Analytics
Jump to content

Trenger litt hjelp med basstromme miksing


Z0S0
 Share

Recommended Posts

Hei!

Driver å mikser et opptak, men har et problem med basstromma. På alle høytalere og headset over KOSS i kvalitet så høres alt greit ut, men på billige headset (a la de som følger med iPhone/iPod), så spraker det i basstromma. Jeg ønsker ikke å ha basstromma lavere i miksen, så lurer på om det fins noe triks før å eliminere dette. Er det de billige headsetene som er ømtålige i basstromme-frekvensleie, eller hva?

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Prøv deg frem med EQ mens du hører på billigheadsett hvor du opplever ulydene og finn problemfrekvensene, kutt og rydd opp. Disable eventuelle plugins som ligger på basstrommesporet for å være sikker på at ikke det er en plugin som lager ulyd.

Du er også sikker på at ikke det er et ødelagt headsett? Har du prøvd flere av samme typen?

Edited by basstom
Link to comment
Share on other sites

De fleste studioer pleier som regel å ha en radio eller et par boksete og mid-fokuserte høyttalere for å luke ut disse vonde frekvensene, så det kan hjelpe å mikse litt på et par billige hodetelefoner eller et par høyttalere av lavere kvalitet. Jeg henger meg også på det TUFFTUFFTUFF sier, det kan være at bassen og kicket overlapper hverandre i et frekvensområde, noe som betyr at dette frekvensområdet vil øke i volum. Dette kan du løse ved å gi plass til de forskjellige instrumentene ved hjelp av eq, og når det gjelder bass og basstromme er det greit å avgjøre hvem som skal ligge nederst i miksen.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips, jeg skal gå gjennom med "billig headset" og høre om det er plugins som utløser det, evt se på frekvenser spes i 160Hz området. Dette gjelder flere billige headset så det er ikke det som er defekt. Dette er en låt med kun akustisk gitar og basstromme/stomp, så ingen bass som forstyrrer.. Skal legge ut et klipp hvis ingenting av rådene funker.

Link to comment
Share on other sites

Man bør og må ta hensyn til at ikke alle har topp lytteutstyr når man mikser. Og hvis det er slik at det skurrer eller spraker, er det sannsynlig at det er noe som ikke er som det skal i miksen. Hvis det ikke er lytteutstyret det er noe i veien med, er det overveiende sannsynlig at det er peaker i en eller flere frekvenser.

Link to comment
Share on other sites

Helt enig, men nevnte det siden dette begynner å bli litt komplisert slik jeg ser det. Man kan enkelt lage en lydkjede i et moderne DAW der man har la oss si 20 volumkontroller.
Tar man med i betraktningen at vi til en viss grad er i stand til å "filtrere" lyden vi hører, så ville jeg nevne det, selv om det kan være en avsporing, for all del. Vi vet ikke mye om den som stiller spørsmålet,eller hvor mye vedkommende kan om miksing, ikke det at jeg er ekspert.

Som et eksempel, jeg er helt overbevist om at jeg i den perioden der jeg hørte mye på musikk fra kassettmediet, at hørselen min "filtrerte" vekk mye sus av seg selv. Det er mulig det er overtro, men jeg tror det er noe i det. Derfor kan det være at folk som er vant til andre ulyder kan mer eller mindre ubevisst "fjerne" andre artifakter, som for eksempel digital overstyring.

Jobber man digitalt, blir det ikke dårligere lyd fordi om man lar musikken puste, og man har 16 dB headroom. Det låter akkurat like bra. Man må bare dra opp volumkontrollen litt til. Sammenlignet med hva vi drev med for noen få år tilbake, er "noise floor"- problemt bare latterlig å snakke om.

Totalt sett, det er en mulig feilkilde, selv om noen hodetelefoner er mer avslørende enn andre. Laptopen min "spraker stygt" mye fortere enn monitorene mine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.