Web Analytics
Jump to content

Trenger litt hjelp med basstromme miksing


Z0S0

Recommended Posts

Hei!

Driver å mikser et opptak, men har et problem med basstromma. På alle høytalere og headset over KOSS i kvalitet så høres alt greit ut, men på billige headset (a la de som følger med iPhone/iPod), så spraker det i basstromma. Jeg ønsker ikke å ha basstromma lavere i miksen, så lurer på om det fins noe triks før å eliminere dette. Er det de billige headsetene som er ømtålige i basstromme-frekvensleie, eller hva?

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Prøv deg frem med EQ mens du hører på billigheadsett hvor du opplever ulydene og finn problemfrekvensene, kutt og rydd opp. Disable eventuelle plugins som ligger på basstrommesporet for å være sikker på at ikke det er en plugin som lager ulyd.

Du er også sikker på at ikke det er et ødelagt headsett? Har du prøvd flere av samme typen?

Edited by basstom
Link to comment
Share on other sites

De fleste studioer pleier som regel å ha en radio eller et par boksete og mid-fokuserte høyttalere for å luke ut disse vonde frekvensene, så det kan hjelpe å mikse litt på et par billige hodetelefoner eller et par høyttalere av lavere kvalitet. Jeg henger meg også på det TUFFTUFFTUFF sier, det kan være at bassen og kicket overlapper hverandre i et frekvensområde, noe som betyr at dette frekvensområdet vil øke i volum. Dette kan du løse ved å gi plass til de forskjellige instrumentene ved hjelp av eq, og når det gjelder bass og basstromme er det greit å avgjøre hvem som skal ligge nederst i miksen.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips, jeg skal gå gjennom med "billig headset" og høre om det er plugins som utløser det, evt se på frekvenser spes i 160Hz området. Dette gjelder flere billige headset så det er ikke det som er defekt. Dette er en låt med kun akustisk gitar og basstromme/stomp, så ingen bass som forstyrrer.. Skal legge ut et klipp hvis ingenting av rådene funker.

Link to comment
Share on other sites

Man bør og må ta hensyn til at ikke alle har topp lytteutstyr når man mikser. Og hvis det er slik at det skurrer eller spraker, er det sannsynlig at det er noe som ikke er som det skal i miksen. Hvis det ikke er lytteutstyret det er noe i veien med, er det overveiende sannsynlig at det er peaker i en eller flere frekvenser.

Link to comment
Share on other sites

Helt enig, men nevnte det siden dette begynner å bli litt komplisert slik jeg ser det. Man kan enkelt lage en lydkjede i et moderne DAW der man har la oss si 20 volumkontroller.
Tar man med i betraktningen at vi til en viss grad er i stand til å "filtrere" lyden vi hører, så ville jeg nevne det, selv om det kan være en avsporing, for all del. Vi vet ikke mye om den som stiller spørsmålet,eller hvor mye vedkommende kan om miksing, ikke det at jeg er ekspert.

Som et eksempel, jeg er helt overbevist om at jeg i den perioden der jeg hørte mye på musikk fra kassettmediet, at hørselen min "filtrerte" vekk mye sus av seg selv. Det er mulig det er overtro, men jeg tror det er noe i det. Derfor kan det være at folk som er vant til andre ulyder kan mer eller mindre ubevisst "fjerne" andre artifakter, som for eksempel digital overstyring.

Jobber man digitalt, blir det ikke dårligere lyd fordi om man lar musikken puste, og man har 16 dB headroom. Det låter akkurat like bra. Man må bare dra opp volumkontrollen litt til. Sammenlignet med hva vi drev med for noen få år tilbake, er "noise floor"- problemt bare latterlig å snakke om.

Totalt sett, det er en mulig feilkilde, selv om noen hodetelefoner er mer avslørende enn andre. Laptopen min "spraker stygt" mye fortere enn monitorene mine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.