Gå til innhold

Ruck Fussia

Medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Ruck Fussia

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 12. mars 1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kongsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Audient ASP880 har mye kvalitet samtidig som den er snill mot lommeboka. http://www.prolyd.no/Avdelinger/Produkter/Mikrofonforsterkere/Preamp-multi/Audient-ASP880-Mikrofonforsterker-x-8-8-kanaler-høykvalitet-m-AES-og-optisk-utAPACAU14-ASP880-p0000014445
 2. De fleste studioer pleier som regel å ha en radio eller et par boksete og mid-fokuserte høyttalere for å luke ut disse vonde frekvensene, så det kan hjelpe å mikse litt på et par billige hodetelefoner eller et par høyttalere av lavere kvalitet. Jeg henger meg også på det TUFFTUFFTUFF sier, det kan være at bassen og kicket overlapper hverandre i et frekvensområde, noe som betyr at dette frekvensområdet vil øke i volum. Dette kan du løse ved å gi plass til de forskjellige instrumentene ved hjelp av eq, og når det gjelder bass og basstromme er det greit å avgjøre hvem som skal ligge nederst i miksen.
 3. Jeg klarte selvfølgelig knerte mitt forrige lydkort (aldri ha drikke foran deg på skrivebordet!), så nå har jeg skaffet meg et nytt, nemlig RME Fireface UC. Jeg er helt fersk på både RME sine lydkort og Totalmix som de bruker som softwaremikser for lydkortet, og problemet er at jeg både har forsinkelse i signalet og "dårlig signal" (ikke det samme som lavt signal). Signalet peaker veldig lett, men det låter også veldig dritt uten at det peaker, spesielt ved bruk av instrument-inngangen. For å si det enkelt, Guitar Rig presetene jeg har lagd for pre-prod høres ikke normale ut lenger.. Håper at noen her inne enten har opplevd dette før eller sitter på kunnskaper som kan løse problemet. På forhånd, takk for svar!
 4. Jeg har brukt både EZD og SD2, og jeg må si at jeg liker SD2 best. Trommene i SD2 er ikke nesten ikke behandlet, noe som gjør meg til sjefen over soundet, og det liker jeg veldig godt. I EZD er trommene allerede behandlet/mikset slik at de låter 'bra' rett ut av boksen, men det vil også bety at trommene dine vil låte likt som tusenvis av andre. Begge er laget av Toontrack, så det er kanskje en mulighet for crossgrade dersom du skulle bli interessert i SD2, og EZD er forøvrig et godt alternativ dersom man vil fokusere på å lage sanger i stedet for å mikse dem. Jeg har ikke prøvd EZD2, men ut i fra det jeg har sett virker låtskrivings-verktøyet ganske interessant.
 5. Du kan sette det ønskelige instrumentet i solo og så trykke "fil > eksporter > MIDI", og deretter dra/importere filen inn i DAW-prosjektet. Hvis du ikke setter instrumentet i solo så får du hele prosjektet i én midifil, og det er nok ikke ønskelig. Jeg vet ikke om det går an å eksportere alle instrumentene hver for seg ved hjelp av et par klikk, men dette er i hvert fall slik jeg overfører MIDI fra GP6 til Pro Tools.
 6. Skal man legge ut et cover må man få tillatelse fra rettighetshaverne. De har rett på sin del av kaka og de har også rett til å si nei dersom de ikke liker coverversjonen. Du får nok noen litt mer utfyllende og korrekte svar av folk som har tid til det dersom du tar kontakt med TONO og NCB, for jeg farer ut for kvelden.
 7. Hei. Jeg er en 21 år gammel gitarist som studerer ved Høgskolen i Hedmark på Rena, og jeg leiter for øyeblikket etter et band å spille med. Jeg har spilt gitar i 6 år+, og spiller for det meste rock, punk og metal, men jeg beveger meg gjerne utenfor komfortsona. Ellers har jeg en del live-erfaring og synes det er veldig artig å spille live. Det passer best om bandet holder til på Rena siden jeg ikke har bil, men det finnes jo tog! Jeg er ganske ofte innom her, så man får lett kontakt med meg gjennom PM.
 8. Jeg har tenkt til å pynte Les Paul'en med en piezo-pickup i form av en tune-o-matic bridge, men etter en del google-søking i de sene nattetimer er jeg fortsatt litt forvirra. Jeg har ikke lyst til å fjerne noe som helst treverk, så alt må være reversibelt. Litt kutting i pickup-ringer og slikt går alltids bra. Det jeg lurer på er hva som trengs. Det skilles mellom passive og aktive, men hva er hva, og trenger de passive preamp/batteri? Jeg har allerede brukt begge volumpottene til coilsplit med push-pull, så jeg tenkte å ofre den ene av de to tone-pottene. Tanken er å bruke denne potten som en vanlig volum-pott for piezo'en, også kan jeg bruke den siste ledige potten som en tone-master. Det hadde vært best med en miniswitch for å aktivere piezoen/kutte de magnetiske, men jeg vil helst unngå det (switcher er skikkelig sjef, men om jeg finner på å selge øksa vil jo det være et minus for flertallet). Hadde det gått an å bruke en push-pull pott for å aktivere piezo/deaktivere magnetiske? Om du har et slikt system selv så setter jeg stor pris på innspill, både om det tekniske og om lyden/kvaliteten generelt! Dette er de jeg har sett på hittil: Schaller GTM med PiezoFishman PowerbridgeGraph Tech GhostLR Baggs T-BridgePå forhånd takk for svar!
 9. Hei! Er det noen som kan hjelpe meg med å identifisere produksjonsåret på en Sennheiser MD 441-2 med tuchel-kabel? Serienummer: 13346
 10. Kanskje litt parallell komprimering på trommene.
 11. Jeg har det samme problemet med Line 6 G50, men jeg har ingen løsning på det. Disse er ikke analoge, men digitale, kan det ha noe å si?
 12. Gibson Les Paul Recording II - skulle gjerne hatt en slik en! http://www.sweetwater.com/store/detail/LPRCNACH
 13. Hei hei. Jeg har et par deksler på vei i posten som jeg skal pynte Les Paul'en med. Jeg har montert det før, men da var jeg så careless at jeg bare pressa dem på uten noe mer fiksfaks. De bør selvfølgelig loddes på plass til slutt, men jeg ser at mange smører inn pickupen med voks/silikon før de setter på dekslet. Det oppstod ingen problemer med den forrige gitaren hvor jeg bare pressa på dekslene, men jeg vil gjerne gjøre det rett denne gangen. Så spørsmålet mitt er som følger: er det nødvendig med silikon/voks, hvis ja, burde jeg bruke voks eller silikon? Takk på forhånd for at du svarer på et noob-spørsmål!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.