Web Analytics
Jump to content

Nylonstrenger på stålstrenget gitar?


Doktor Knepp

Recommended Posts

Da tror jeg du bør si noe om hva slags gitar det er.

I en periode, for rundt ført år siden omtrentlig ble det laget gitarer der man kunne velge mellom nylon og stålstrenger på den samme gitaren.

Generelt sett så har du rett. Rent "teknisk" sett lar det seg gjøre den veien, men stålstrenger på en klassisk gitar blir triste saker.

Link to comment
Share on other sites

Man vet aldri hva andre synes, men jeg vil tro det blir så elendig lyd at du ikke synes noe om det. Nylonstrenger er ganske dyre, så jeg hadde latt det være, selv om det nok kan la seg gjøre rent teknisk.
Skal det bli brukbart, må du jo gjøre mer enn å skifte strenger, og da må den jobben reverseres når du finner ut at det ikke var noen vits.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da jeg kom på mitt årlige besøk til Norge (jeg bor utenlands) så overrasket moren meg med en gitar som egentlig skulle kastes på søppelhaugen så jeg i alle fall hadde NOE å spille på i Norge. Stålstrenger på nylonstrenger. Det byttet jeg fort over til originalt.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Er det fullstendig dødfødt å bruke nylonstrenger på en stålstrenger? Jeg tenker da først og fremst på at lyden blir ekstremt lav.

Jeg synes det. De tynneste strengene i et nylon-sett er så mye tykkere enn stålstrengene at du må file om oversadelen, og da kan det fort bli nedtur å gå tilbake til stålstrenger igjen --> case closed ... for meg. Jeg bruker innebygde pickup-løsninger både på stål og nylonstreng, nok ett eksempel på løsninger som ikke fungerer med begge typer strenger.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.