Web Analytics
Jump to content

Nylonstrenger på stålstrenget gitar?


Doktor Knepp
 Share

Recommended Posts

Da tror jeg du bør si noe om hva slags gitar det er.

I en periode, for rundt ført år siden omtrentlig ble det laget gitarer der man kunne velge mellom nylon og stålstrenger på den samme gitaren.

Generelt sett så har du rett. Rent "teknisk" sett lar det seg gjøre den veien, men stålstrenger på en klassisk gitar blir triste saker.

Link to comment
Share on other sites

Man vet aldri hva andre synes, men jeg vil tro det blir så elendig lyd at du ikke synes noe om det. Nylonstrenger er ganske dyre, så jeg hadde latt det være, selv om det nok kan la seg gjøre rent teknisk.
Skal det bli brukbart, må du jo gjøre mer enn å skifte strenger, og da må den jobben reverseres når du finner ut at det ikke var noen vits.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da jeg kom på mitt årlige besøk til Norge (jeg bor utenlands) så overrasket moren meg med en gitar som egentlig skulle kastes på søppelhaugen så jeg i alle fall hadde NOE å spille på i Norge. Stålstrenger på nylonstrenger. Det byttet jeg fort over til originalt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Er det fullstendig dødfødt å bruke nylonstrenger på en stålstrenger? Jeg tenker da først og fremst på at lyden blir ekstremt lav.

Jeg synes det. De tynneste strengene i et nylon-sett er så mye tykkere enn stålstrengene at du må file om oversadelen, og da kan det fort bli nedtur å gå tilbake til stålstrenger igjen --> case closed ... for meg. Jeg bruker innebygde pickup-løsninger både på stål og nylonstreng, nok ett eksempel på løsninger som ikke fungerer med begge typer strenger.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.