Web Analytics
Jump to content

Nylonstrenger på stålstrenget gitar?


Doktor Knepp
 Share

Recommended Posts

Da tror jeg du bør si noe om hva slags gitar det er.

I en periode, for rundt ført år siden omtrentlig ble det laget gitarer der man kunne velge mellom nylon og stålstrenger på den samme gitaren.

Generelt sett så har du rett. Rent "teknisk" sett lar det seg gjøre den veien, men stålstrenger på en klassisk gitar blir triste saker.

Link to comment
Share on other sites

Man vet aldri hva andre synes, men jeg vil tro det blir så elendig lyd at du ikke synes noe om det. Nylonstrenger er ganske dyre, så jeg hadde latt det være, selv om det nok kan la seg gjøre rent teknisk.
Skal det bli brukbart, må du jo gjøre mer enn å skifte strenger, og da må den jobben reverseres når du finner ut at det ikke var noen vits.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Er det fullstendig dødfødt å bruke nylonstrenger på en stålstrenger? Jeg tenker da først og fremst på at lyden blir ekstremt lav.

Jeg synes det. De tynneste strengene i et nylon-sett er så mye tykkere enn stålstrengene at du må file om oversadelen, og da kan det fort bli nedtur å gå tilbake til stålstrenger igjen --> case closed ... for meg. Jeg bruker innebygde pickup-løsninger både på stål og nylonstreng, nok ett eksempel på løsninger som ikke fungerer med begge typer strenger.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.