Web Analytics
Jump to content

Bygget meg en ny lap-steel..


Recommended Posts

Mens jeg venter på deler til Mean Green prosjektet har jeg snekret sammen en ny lap-steel.. Også denne er laget av et bordbein delt på langs. Humbucker og wraparound bridge, samt en stk. volumkontroll. Funker fint denne, men har ikke loddet sammen volumkontrollen enda! Glemte å jorde broa, men det er null støy, så det gikk jo bra.

Ellers må jeg si at fargen ikke er sånn pastell som på dette bildet, den er veldig mørk grønn egentlig! Skal ta den ut i dagslys en dag for nytt bilde.

Full Gibson-skala på denne, med 012 og oppover strenger.Stemt i open G, låter ganske bra!

DSC04205-800.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har bygget to av disse. Den første ble for liten... Både til å håndtere og at skalaen ble for liten, det ble veldig tett mellom 'båndene' på den.

Denne er som sagt i full skala, og mye greiere å spille på.

Den første jeg laget er her: http://forum.gitarnorge.no/topic/51316-nytt-prosjekt-diy-lap-steel-av-ting-og-tang-jeg-har-liggende/

Det beste tipset mitt er nok å ikke lage den for liten, og å være nøyaktig! For å få riktig avstand fra nut til bro, og å finne plassering av frets, så bruker jeg StewMacs fret-calculator, finnes her: http://www.stewmac.com/FretCalculator

Veldig greit å markere frets selv om du ikke skal trykke strengene ned på disse.. For folk som er like tonedøve som meg er det viktig å vite hvor tonene er....

På den siste har jeg brukt et normalt gripebrett med normale frets, men det er bare fordi jeg hadde et liggende, slett ikke nødvendig!

Link to comment
Share on other sites

Litt bedre i fargen på dette bildet, men det blir bare ikke riktig! Får mase meg til å låne konas speilrefleks en dag..

Ellers må jeg nok lage en ny nut, for å få strengene høyere og riktigere i forhold til vinkelen mot tunerne..

DSC04210-800.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.