Web Analytics
Jump to content

Bygget meg en ny lap-steel..


askret
 Share

Recommended Posts

Mens jeg venter på deler til Mean Green prosjektet har jeg snekret sammen en ny lap-steel.. Også denne er laget av et bordbein delt på langs. Humbucker og wraparound bridge, samt en stk. volumkontroll. Funker fint denne, men har ikke loddet sammen volumkontrollen enda! Glemte å jorde broa, men det er null støy, så det gikk jo bra.

Ellers må jeg si at fargen ikke er sånn pastell som på dette bildet, den er veldig mørk grønn egentlig! Skal ta den ut i dagslys en dag for nytt bilde.

Full Gibson-skala på denne, med 012 og oppover strenger.Stemt i open G, låter ganske bra!

DSC04205-800.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har bygget to av disse. Den første ble for liten... Både til å håndtere og at skalaen ble for liten, det ble veldig tett mellom 'båndene' på den.

Denne er som sagt i full skala, og mye greiere å spille på.

Den første jeg laget er her: http://forum.gitarnorge.no/topic/51316-nytt-prosjekt-diy-lap-steel-av-ting-og-tang-jeg-har-liggende/

Det beste tipset mitt er nok å ikke lage den for liten, og å være nøyaktig! For å få riktig avstand fra nut til bro, og å finne plassering av frets, så bruker jeg StewMacs fret-calculator, finnes her: http://www.stewmac.com/FretCalculator

Veldig greit å markere frets selv om du ikke skal trykke strengene ned på disse.. For folk som er like tonedøve som meg er det viktig å vite hvor tonene er....

På den siste har jeg brukt et normalt gripebrett med normale frets, men det er bare fordi jeg hadde et liggende, slett ikke nødvendig!

Link to comment
Share on other sites

Litt bedre i fargen på dette bildet, men det blir bare ikke riktig! Får mase meg til å låne konas speilrefleks en dag..

Ellers må jeg nok lage en ny nut, for å få strengene høyere og riktigere i forhold til vinkelen mot tunerne..

DSC04210-800.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.