Web Analytics
Jump to content

Aktiv til Passiv


bublemark

Recommended Posts

Jeg er nå lei av pickupene i min Schecter Demon 6, og vil bytte dem ut med en dimebucker/Bill Lawrence l500xl og 59 i neck.
Problemet er: 1. De som står i er aktive. Betyr det at jeg må skifte ut pots og jack?
2. Jeg vet ikke hvor jeg skal bestille fra, så tips hadde vert fint :P
Takk på forhånd, og jeg vet ikke om jeg plasserte tråden på rett sted

Link to comment
Share on other sites

String through betyr ikke noe, da du jorder stolen som på de fleste gitarer. Stolen er i kontakt med strengene sålangt sadlene er av metall og ikke grafitt.

Du trenger 500k potmeter, de som står i er sannsynligvis mellom 10-50k. Jack må du ikke bytte, men den du har nå har en ekstra lug som gir et ektra hakk når du stapper i jacken. Annet enn det betyr det ingenting om du bruker denne eller kjøper en ny.

Link to comment
Share on other sites

Husk at "Bill Lawrence" pickups nå heter "Wilde Pickups" http://www.wildepickups.com/Wilde_Bill_s_Twin_Blades.html

IKKE KJØP pickuper av merke "Bill Lawrence" (f.eks fra StewMac) da du ikke kan vite om dette er kopier fra andre eller the real thing.

Regner med du kjører Nuno/Dimebag oppsett, jeg syns 59n er noe kraftig i bassen sammenlignet med L500.

Og bytt volum og tonekontroll til 500k.

Link to comment
Share on other sites

Ser for meg det blir litt av en jobb om du skal gjøre det selv, og sikkert en dyr jobb om du skal levere den inn enplass å få gjort det der.

Ikke att jeg har undersøkt noen pris osv.

Er det ikke bedre da å bytte til noen andre aktive enn EMG 81/85?

Men for all del, er opp til deg :)

Ett par forslag fra youtube:

Dette er de jeg kom på her å nå

Er sikkert tusen andre og velge mellom :P

Edited by Andreaskm
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.