Web Analytics
Jump to content

Intonasjon på en billig Washburn


Astrum

Recommended Posts

Hei! :)

Jeg har en (billig) Washburn D10CEB (el-akustisk) der flere av strengene (hovedsakelig den dype E-strengen) har for høy tonehøyde når jeg trykker ned på 12. bånd i forhold til å spille den åpen. Dette skjer uavhengig av om strengene er nye eller gamle. Jeg antar den trenger en intonasjon? I så fall: Hvor mye pleier slikt å koste? Jeg bor i Moss, men er ofte i Oslo. Kan noen anbefale billige og kompetente folk til dette formålet?

Takk på forhånd!

Link to comment
Share on other sites

Dette er ganske normalt. Det er lite rom for å justere dette på en akustisk med fast sadel. Men det kan hende at det er mer å hente dersom halsen krummer en del, og strengehøyden over 12. bånd er ganske stor. En lett stramming av struss rod kan i så fall hjelpe litt.

Link to comment
Share on other sites

Tykkere E-strenger forverrer situasjonen dersom 12. bånd er litt sharp, ja. Men pass også på hvor hardt du klemmer på strengen. Trøkker du den med full kraft ned i treverket, så kan det hende at du DRAR den sharp, mens du kanskje ville få en mer korrekt pitch med mer følsomt touch.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for tilbakemeldinger!

Jeg trykker ikke hardt på strengen - bare nok til at den berører båndet uten å lage ulyder. Det virker heller ikke som om halsen krummer noe særlig. Når jeg sjekker dette slik jeg har sett på YouTube, og holder nede strengen på 1. og 14. bånd, er det såvidt avstand mellom strengen og 6./7. bånd. Hva angår strenger, har jeg nesten utelukkende brukt 0,011-0,052. Er dette "for tykt"?

Jeg forstår det slik at det da sannsynligvis er sadel-/oversadelrelatert? Jeg antar også at jeg ikke burde begynne å file på disse selv, om det er det som må til?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.