Web Analytics
Jump to content

Intonasjon på en billig Washburn


Astrum
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

Jeg har en (billig) Washburn D10CEB (el-akustisk) der flere av strengene (hovedsakelig den dype E-strengen) har for høy tonehøyde når jeg trykker ned på 12. bånd i forhold til å spille den åpen. Dette skjer uavhengig av om strengene er nye eller gamle. Jeg antar den trenger en intonasjon? I så fall: Hvor mye pleier slikt å koste? Jeg bor i Moss, men er ofte i Oslo. Kan noen anbefale billige og kompetente folk til dette formålet?

Takk på forhånd!

Link to comment
Share on other sites

Dette er ganske normalt. Det er lite rom for å justere dette på en akustisk med fast sadel. Men det kan hende at det er mer å hente dersom halsen krummer en del, og strengehøyden over 12. bånd er ganske stor. En lett stramming av struss rod kan i så fall hjelpe litt.

Link to comment
Share on other sites

Tykkere E-strenger forverrer situasjonen dersom 12. bånd er litt sharp, ja. Men pass også på hvor hardt du klemmer på strengen. Trøkker du den med full kraft ned i treverket, så kan det hende at du DRAR den sharp, mens du kanskje ville få en mer korrekt pitch med mer følsomt touch.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for tilbakemeldinger!

Jeg trykker ikke hardt på strengen - bare nok til at den berører båndet uten å lage ulyder. Det virker heller ikke som om halsen krummer noe særlig. Når jeg sjekker dette slik jeg har sett på YouTube, og holder nede strengen på 1. og 14. bånd, er det såvidt avstand mellom strengen og 6./7. bånd. Hva angår strenger, har jeg nesten utelukkende brukt 0,011-0,052. Er dette "for tykt"?

Jeg forstår det slik at det da sannsynligvis er sadel-/oversadelrelatert? Jeg antar også at jeg ikke burde begynne å file på disse selv, om det er det som må til?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.