Web Analytics
Jump to content

Intonasjon på en billig Washburn


Astrum
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

Jeg har en (billig) Washburn D10CEB (el-akustisk) der flere av strengene (hovedsakelig den dype E-strengen) har for høy tonehøyde når jeg trykker ned på 12. bånd i forhold til å spille den åpen. Dette skjer uavhengig av om strengene er nye eller gamle. Jeg antar den trenger en intonasjon? I så fall: Hvor mye pleier slikt å koste? Jeg bor i Moss, men er ofte i Oslo. Kan noen anbefale billige og kompetente folk til dette formålet?

Takk på forhånd!

Link to comment
Share on other sites

Dette er ganske normalt. Det er lite rom for å justere dette på en akustisk med fast sadel. Men det kan hende at det er mer å hente dersom halsen krummer en del, og strengehøyden over 12. bånd er ganske stor. En lett stramming av struss rod kan i så fall hjelpe litt.

Link to comment
Share on other sites

Tykkere E-strenger forverrer situasjonen dersom 12. bånd er litt sharp, ja. Men pass også på hvor hardt du klemmer på strengen. Trøkker du den med full kraft ned i treverket, så kan det hende at du DRAR den sharp, mens du kanskje ville få en mer korrekt pitch med mer følsomt touch.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for tilbakemeldinger!

Jeg trykker ikke hardt på strengen - bare nok til at den berører båndet uten å lage ulyder. Det virker heller ikke som om halsen krummer noe særlig. Når jeg sjekker dette slik jeg har sett på YouTube, og holder nede strengen på 1. og 14. bånd, er det såvidt avstand mellom strengen og 6./7. bånd. Hva angår strenger, har jeg nesten utelukkende brukt 0,011-0,052. Er dette "for tykt"?

Jeg forstår det slik at det da sannsynligvis er sadel-/oversadelrelatert? Jeg antar også at jeg ikke burde begynne å file på disse selv, om det er det som må til?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.