Web Analytics
Jump to content

Boss RC-30 Loop station, kresen på strømforskyninga.


Recommended Posts

Jeg har fire 9 volts adaptere som alle alltid har funket på trommemaskin, Boss micro opptaker og div pedaler. Men kun den som skal være balansert, skjermet eller hva det var, virker på loopern, den er på akkurat 9 volt. Med de andre vil den ikke på. De tre andre (9V adaptere) varierer fra 14 til 18 volt. Kanskje ikke så bra å bruke den på 18V til noe uansett, selv om den ikke har ødelagt noe utstyr hittil?

Noen som har kunnskap om detta?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Det er riktig. Mine ataptorer leverer fra 300 til 1000 mA. Så det kan ikke være det. Har du målt volt på strømforskyninga du bruker på RC-30 din?

Den ene adaptorn min er faktisk en orginal Roland (ACI-230C) og den er den snilleste av de umulige og gir "bare" 14 volt...

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker original adapter fra Roland og har ikke hatt noe problem. Jeg har brukt den flere steder, både flere rom hjemme og i flere øvingslokaler.

Men du har kanskje den gamle RC-20, som kanskje ikke er så kresen? Hadde du giddet å måle Roland adaptern ?

Var å besøkte et gammelt loft i dag og fandt noen gamle greier, blandt annet denne gamle Brazennose stabilized converter. Målte den til 9.15 volt den fungerer på loopen.

Stabilisert var forresten ordet jeg lette etter tidligere i tråden.

Fin hva :)post-5322-0-04576100-1408655198_thumb.jp

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg kan da lese, og har RC-30.

Målte adapteret, et BOSS Switching Adapter type PSA-230S, spesifisert til 9V og 0.5A. Det målte 9.38V og fungerer helt flott.

Jeg testet også med den originale Zoom-adapteren til MS-60B, og den fungerte også. Den målte kun 8.78V.

Den virker ikke så veldig kresen, og jeg for min del ville være mer forsiktig med adaptere som måler 12V og mer. RC-30 er spesifisert til 9V, og da bør man ikke bruke mye høyere spenning enn det.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ja, 12V bør da være max. På EBS pedalen min står det 9-12 volt. Rart at de orginale Roland og Zoom adapteren gir så mye. Men jeg har ikke hatt noen problemer hittil. Og Boss micro studioet mitt har jeg kjørt mye på en ppt telecom adapter (9v-600ma) som jeg målte til hele 18 volt.

Kan det være slik at de som ikke er stabiliserte gir mer og mere volt etter som tiden går :wacko:

Link to comment
Share on other sites

En "uregulert" eller "ustabilisert" strømforsyning vil gi høyere spenning hvis den ikke er påsatt last, for eksempel hvis du bare kobler til et multimeter som har "nær uendelig" høy impedans på inngangen som måler spenning.

Hvis du kobler til en last, for eksempel looperen din, og måler på ny vil du se andre spenninger.

Link to comment
Share on other sites

Ja, looper'n vil jo ikke på med disse adapterne, men jeg skal prøve med en annen pedal.

Med 3 pedaler koblet til, falt Roland adaptern fra 14.2 til 13.1 Volt...

Og Zoom adaptern, fra 16.5 til 14.2

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.