Web Analytics
Jump to content

Boss RC-30 Loop station, kresen på strømforskyninga.


Recommended Posts

Jeg har fire 9 volts adaptere som alle alltid har funket på trommemaskin, Boss micro opptaker og div pedaler. Men kun den som skal være balansert, skjermet eller hva det var, virker på loopern, den er på akkurat 9 volt. Med de andre vil den ikke på. De tre andre (9V adaptere) varierer fra 14 til 18 volt. Kanskje ikke så bra å bruke den på 18V til noe uansett, selv om den ikke har ødelagt noe utstyr hittil?

Noen som har kunnskap om detta?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Det er riktig. Mine ataptorer leverer fra 300 til 1000 mA. Så det kan ikke være det. Har du målt volt på strømforskyninga du bruker på RC-30 din?

Den ene adaptorn min er faktisk en orginal Roland (ACI-230C) og den er den snilleste av de umulige og gir "bare" 14 volt...

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker original adapter fra Roland og har ikke hatt noe problem. Jeg har brukt den flere steder, både flere rom hjemme og i flere øvingslokaler.

Men du har kanskje den gamle RC-20, som kanskje ikke er så kresen? Hadde du giddet å måle Roland adaptern ?

Var å besøkte et gammelt loft i dag og fandt noen gamle greier, blandt annet denne gamle Brazennose stabilized converter. Målte den til 9.15 volt den fungerer på loopen.

Stabilisert var forresten ordet jeg lette etter tidligere i tråden.

Fin hva :)post-5322-0-04576100-1408655198_thumb.jp

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg kan da lese, og har RC-30.

Målte adapteret, et BOSS Switching Adapter type PSA-230S, spesifisert til 9V og 0.5A. Det målte 9.38V og fungerer helt flott.

Jeg testet også med den originale Zoom-adapteren til MS-60B, og den fungerte også. Den målte kun 8.78V.

Den virker ikke så veldig kresen, og jeg for min del ville være mer forsiktig med adaptere som måler 12V og mer. RC-30 er spesifisert til 9V, og da bør man ikke bruke mye høyere spenning enn det.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ja, 12V bør da være max. På EBS pedalen min står det 9-12 volt. Rart at de orginale Roland og Zoom adapteren gir så mye. Men jeg har ikke hatt noen problemer hittil. Og Boss micro studioet mitt har jeg kjørt mye på en ppt telecom adapter (9v-600ma) som jeg målte til hele 18 volt.

Kan det være slik at de som ikke er stabiliserte gir mer og mere volt etter som tiden går :wacko:

Link to comment
Share on other sites

En "uregulert" eller "ustabilisert" strømforsyning vil gi høyere spenning hvis den ikke er påsatt last, for eksempel hvis du bare kobler til et multimeter som har "nær uendelig" høy impedans på inngangen som måler spenning.

Hvis du kobler til en last, for eksempel looperen din, og måler på ny vil du se andre spenninger.

Link to comment
Share on other sites

Ja, looper'n vil jo ikke på med disse adapterne, men jeg skal prøve med en annen pedal.

Med 3 pedaler koblet til, falt Roland adaptern fra 14.2 til 13.1 Volt...

Og Zoom adaptern, fra 16.5 til 14.2

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.