Web Analytics
Jump to content

Fake?


rehp90
 Share

Recommended Posts

Heisann.. Skal bort å se på en gitar jeg vurderer å kjøpe, og selger sier det sitter Emg pickups på den. Lurer på om det er noen måte å se om disse er legit eller ikke?

Er det noe på utsiden av pickups`a som kan fortelle om det er ekte? eller må man skru dem ut å se inni?

Takk for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Heisann.. Skal bort å se på en gitar jeg vurderer å kjøpe, og selger sier det sitter Emg pickups på den. Lurer på om det er noen måte å se om disse er legit eller ikke?

Er det noe på utsiden av pickups`a som kan fortelle om det er ekte? eller må man skru dem ut å se inni?

Takk for svar! :)

Jeg har aldri møtt en falsk EMG de årene jeg jobbet som gitarreparatør. Jeg bestrider ikke at det finnes, men særlig utbredt er det ikke. Det er langt mer hensiktsmessig å forfalske den faktiske gitaren, om noen vil tjene penger på en slik business. Merke og modell er gitaren? Og hvilken pris skal selgeren ha for den?

Skulle du derimot være paranoid, eller ha sterk grunn til å tvile på ektheten - Ting du kan se etter: det mest opplagte: se om fronten på dekselet korresponderer med slik emg mikrofoner ser ut, at fargen på emg merket stemmer med hvilken modell selger sier står i.

Er det aktiv emg, så har gitaren batteri. Du kan så grave dypere og åpne opp. Aktiv emg har preampen innebygd i mikrofonen, og du vil således ikke finne en separat preamp blant ledningsnettet. Er den nye typen emg, har den pin tilkobling og tilnærmet loddefritt (alt etter omfanget av emg/ikke emg).

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Ser du noen grunn til hvorfor den ikke vil inn siden har åpnet opp å sjekket? Høres jo merkelig ut at den ikke vil inn...som Castor sier så mindre noen har mekka til et eller annet så er 6,3mm jack standard i hele bransjen. Har aldri vært borti noe annet i allefall.

Link to comment
Share on other sites

Uansett så finnes det ikke noe slikt som "6,1mm plugg". Andre plugger er så annerledes at du vil se at de ikke passer.
Har man for eksempel en gitar med en preamp, og en merkelig kabel, er det mulig at for eksempel aktiv elektronikk ikke fungerer, eller at man bare får lyd i en kanal i stereofunksjonen, men nå snakker vi om veldig sære og merkelige kombinasjoner av utstyr som ikke er standard.

En vanlig gitarkabel passer i alle gitarer, uansett. Jackplugger finnes stort sett i 6,3 mm og 2,5 mm versjoner, og de som ikke ser forskjell bør ta seg en tur til optikeren.

Har noen satt inn en RCA- plugg for eksempel, vil du se at det ikke passer, det samme gjelder andre typer plugger. Hva med et bilde?

Link to comment
Share on other sites

Tja, det skal finnes gitarer med 6.3 stereo plugger, i tillegg til de vanlige 6.3 mono pluggene vi vanligvis ser. sjekka på min roland cube, men så vidt jeg ser, går mono og stereo pluggene inn om hver andre, rent fysisk (headset plugg).

Link to comment
Share on other sites

ja har åpnet opp å prøvd å tre den igjennom. men den vil ca halvveis inn så stopper den

Ser du hva som stopper den?

Tja, det skal finnes gitarer med 6.3 stereo plugger, i tillegg til de vanlige 6.3 mono pluggene vi vanligvis ser. sjekka på min roland cube, men så vidt jeg ser, går mono og stereo pluggene inn om hver andre, rent fysisk (headset plugg).

6,3mm er 6,3mm uansett om det er stereo, mono eller uansett hva...finnes mange forskjellige chassis men pluggen passer uansett, men har du en stereo jack må du følgelig ha en stereo plugg for å få nytte av stereofunksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke noe problem å lodde en stereo jackplugg slik at den fungerer som en monoplugg. Det krever en bitteliten lask inne i pluggen. Ut over det, har det ikke noe å gjøre med om den passer fysisk eller ikke.
Tror ikke det er dette som er trådstarters problem Bruke litt mer rå makt, kanskje?

Og som før nevnt,bilde.:)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jackpluggene er faktisk ikke helt lik utformet. Hadde en gang en plugg som ikke ville sitte fast i gitaren. Diameteren var bittelitt mindre og tuppen var bittelitt kortere enn andre. Som medførte at denne hadde tendens å ramle ut av gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.