Gå til innhold

Scythes

Medlem
 • Innholdsteller

  170
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

17 Good

Om Scythes

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 10. juli 1987

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/eric.h.fredriksen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo, Norge
 • Interesser
  27 år gammel, militært utdannet men har sluttet og er tilbake i det sivile. Jobber i et sikkerhetsselskap og spiller såklart gitar. Har gjort det siden rundt 10års alderen, men har hatt opphold mens jeg tjenestegjorde i Hæren i noen år. Har begynt å komme tilbake i sonen igjen nå, men runsten på mye. Spiller hovedsakelig metal av forskjellige varianter og har A7X, In Flames, Soilwork, Metallica og den type band som mine favoritter.
  Er i hovedsak rytmegitarist med er i stand til å spille lead på et OK nivå..men ikke noe helt voldsomt.

Nylige profilbesøk

1 567 profilvisninger
 1. Ikke la deg skremme av sprayboks Øve litt er nok lurt men det er ikke heksekunst. Mine tips er å være nøye med avstanden, tempo og overlapp. Husker du disse tingene får du et jevnt lag. Viktig når du sprayer en hals er å huske at den ikke er flat og spraymøstret ditt må ta høyde for dette...ellers vil tykkelsen på lakken variere. Sørg for alltid å ha lik avstand til halsen hele tiden. Ikke stopp over halsen heller. Om du sprayer vertikalt eller horisontalt er jo noe du selv avgjør, men sørg for å starte før halsen og avslutte når du har passert den. Ellers vil du og raskt få ujevne lag. Overlapp med ca 50% og hold en avstand på ca 20 cm hele tiden. Men som Castor sier, det jo individuelt hva man behersker best. Du kan oppnå like bra resultat med en lakk du pensler på. Men 4 uker er en fornuftig tid å vente og i tråd med hva produsentene av akryllakk anbefaler.
 2. Først: Imponerende arbeid på halsen! Har brukt lakk fra Clas Ohlson i en årrekke uten noen problemer. Skal du spraye er rett sprøyteteknikk viktig, jevn påføring slik at du vet hvor mye du har å jobbe med slik du ikke pusser igjennom senere osv. Rett temperatur bør du og påse...både på boksen og rommet. Så unngår du at boksen spytter og det begrenser "orange peel" noe. Husk å rens dysa på boksen og mellom lagene og, eller spytter den. Ikke bli fristet til å pusse for tidlig heller (mellom lagene er greit såklart) men akryllakk har lang herdetid og pusser du for tidlig risikerer du at den perfekte overflaten pluselig ikke er så perfekt lenger. Tenker du blank, halvblank eller matt finish? Det sagt...så ville jeg nok heller ha oljet halsen...mye mer behagelig finish på en hals en lakk, men det er meg da.
 3. Hvor mange lag pensler du på før du våtsliper? Jeg har alltid spayet mine finisher, men pga verkstedsituasjonen min pr. nå må jeg nok pensle på fremover en stund.
 4. Ville heller ikke fjerna lakken, spesielt ikke om det er en helt ny gitar som ikke har noe skader som trenger utbedring osv. Bare å matte det ned så lakke på nytt...220/240 blir nok litt mye ja...som Castor sier så sitter lakken bare det er mattet ned og ikke minst rent/fettfritt. 600/800 bør holde lenge..jeg har i allefall aldri opplevd noe problemer med heft på de gitarene jeg har lakkert.
 5. Som sagt, når det kommer til lakk og finish arbeid så finnes til ikke noen snarveier om man vil ha et bra resultet..om resultatet ikke er så viktig, joda da finnes masse snarveier som f.eks å bare spraye over med litt klarlakk fra Clas Ohlson eller bare polere over som det blir nevnt, men det fjerner ikke alle de merkene du har, bare gjør det litt bedre og blankere.
 6. Ja, her er forklaringen enkel...for grovt papir. Grovt papir er bra til å fjerne materiale, men ikke til å gi en pen finish dog er en del av prosessen. Du burde ha brukt grovt kun der du ville fjerne lakken og ikke over resten av gitaren, men det er ikke verre enn at du klarer å fikse det. Du må egentlig bare fortsette, og som nevnt gå over til finere og finere sandpapir til du har looken du er ute etter. Vil du at lakken i hovedsak skal se pen ut med unntak av stedene hvor lakken er slitt vekk, eller skal hele se litt slitt ut og matt ut? Husk å tørk av gitaren godt mellom sandpapirene, ellers kan korn fra grovere papir bli liggende igjen og lage nye riper som finere papir ikke fjerner.
 7. Høres ut som du pusser med grovt sandpapir, finnes dessverre ikke noen magisk spray...men som killer nevner over her må du bare pusse videre med gradvis finere sandpapir til ripene er borte. Finnes ingen snarveier når det kommer til slikt, ikke hopp fra grovt til fint i ett sprang. Du sparer ikke noe på det..det ene sandpapiret fjerner merkene fra det andre til merkene er så fine at du kan polere de vekk. Bilder er som sagt alltid knekt, men tørr ikke si hvordan (om mulig) man legger inn fra telefonen. Du kan evt laste de opp til Dropbox (eller tilsvarende) og gjøre bildene offentlige og legge link til de her..
 8. Hvordan oppsto vannskaden? Var gitaren eksponert for vann lenge? Uansett, det du beskriver høres ut som en ganske vanlig reaksjon etter enn vannskade...treverket sveller opp pga vannet og da sprekker opp fordi den ikke klarer å bevege seg sammen med treverket. Plastbelegget som du kaller det er lakk, og små lakkskader kan som regel repareres uten å måtte lakkere hele gitaren på nytt. Hvor omfattende er avskallingen? er det helt ned til treet? Hvor stort område er det som er skadet? Legg gjerne ut bilder.. Hvor bor du? Kan hjelpe deg om du holder til i Oslo-området...hvis ikke finnes det mange her som holder til andre steder i landet som sikkert kan/vil hjelpe.
 9. Hvem er det som gjør fortollingen da? Er moms betalt når du henter pakken og hvem utleverer den? Ser på nettsiden at de tar ca 185kr for å sende til norge..skal det liksom være inkludert fortollingsggebyr...som går til hvem?
 10. Ikke toll på gitardeler nei, kun moms på 25% Finnes ikke noe gebyr for åpning av pakken. I de fleste tilfeller er det posten selv om åpner pakken for å gjøre verdivurdering og hvilke evt særavgifter som skal legges til. Det er og posten som står for fortollingen og de tar et gebyr på 140,- for å gjøre fortollingen for deg som kunde, dette er ikke variabelt, men justeres fra tid til annet, sist fra 135,- til 140,-. Noen ganger slipper ting gjennom uten å bli korrekt fortollet fordi posten gjør feil. Men i utgangspunktet skal det betales moms på alle varer med totalpris (vare+frakt) over 350,-
 11. Kommer jo litt ann på materiale de er laget av. Er det tre er jo trelim det beste, skal du ha plast må du nok bruke noen slags akrylbasert plastsement av noe slag. Superlim går og ann.
 12. Jepp, superlim er veien å gå om du vil reparere. Helst en ganske tynn en så den flyter godt ut og det blir mindre jobb med å fjerne overskuddet. Videoen Castor linket til er en bra guide på hvordan det gjøres. Men ta det litt og litt som det nevnes. Ikke bare pøs på, blir unødvendig søl og arbeid.
 13. En egenmodifsert gitar eller gitar fra deler er som en bil...du får aldri det du en gang ga for det. Får ikke mer enn delene er verdt minus verditap over tid. Har sikkert brukt 15 000 på mitt siste byggeprosjekt, men er jo ikke verdt en dritt for noen andre enn meg. En annen ting med modifisering er jo at selv om en modifisering/customisering er rett og bra for deg...så er det sannsynligvis mange som ikke synes det. En hver bruktselger vil nok si at å selge et produkt som ikke er orginalt er vanskeligere å selge fordi man må treffe en mye mindre marked.
 14. De har nok på Biltema. Har kjøpt i tommer der selv...de bruker å ha det i sortiment. Sjekk nettsiden før du evt tar turen.
 15. Enkleste er vel bare å gå på clas eller biltema og kjøpe et sett?...de er ikke dyre og så har du i tilfelle du trenger til noe annet og. De har som regel sett fra 1-10mm og tilsvarende i tommer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.