Web Analytics
Jump to content

Buff, buffere, buffest?


PerA

Recommended Posts

Vil ikke ha tips om hvordan bli buff for å kapre djåms - jeg vil snakke om buffere.

Har merket et lite volumdropp i signalkjeden, og innser at jeg kun har true bypass-pedaler før nova systemet (med unntak av Mudhoneyen, den blir jeg ikke klok på). Så det later til at jeg må ha en buffer for å balansere litt.

Jeg har i utgangspunktet tenkt å sette en TU-3 fremst, men leser så mye rart på nett om Boss-buffere. Hva er den greieste løsningen? Kjøre på med Boss, eller ta en Polytune/Pitchblack og en separat buffer?

Og hvilke buffere er evt. the shit? Jeg har en forkjærlighet for this1smyne, men åpen for det meste.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Skrydstrup BR1 buffer/booster Har ikke brukt den så mye men den er ihvertfal helt transparent og har ikke noe tonesuck. Den er ikke så billig men sparte lit ved å bestille den fra Danmark

Link to comment
Share on other sites

Bare for å nevne det obligatoriske: Hvis du har en pedal på før en evt. buffer i kjeden, vil pedalen som er på fungere mer eller mindre som en buffer, og bufferen blir "nytteløs". Buffere har bare noe for seg når andre pedaler ikke er i bruk. (Ta dette med en klype salt eller to, da jeg ikke har peiling på de tekniske aspektene her, og kun gjentar hva jeg har hørt.)

Selv bruker jeg en bufret delay sånn rett etter midten i kjeden, først og fremst fordi jeg får trails. Brukte en dedikert buffer før, men forskjellen var ikke stor nok til at jeg gadd å holde på den. Men når du har problemer med volumtap i rigen er det jo selvfølgelig en annen sak.

Link to comment
Share on other sites

Da ville jeg gått for Boss-tuneren, tror jeg. Virker som folk flest er fornøyd med den. Vær obs på at noen germaniumsbaserte fuzzer ikke er glad i å komme etter en buffer. Ikke farlig å teste ut, så ser du om den reagerer negativt.

Hvis du vil, kan jeg alltids sjekke om Super Oscilloen liker seg etter en buffer. Kan se for meg at oscilleringene kanskje blir mer høyfrekvente? Mener å ha opplevd noe slikt før. Ikke noe du ikke kan tweake til å funke.

Link to comment
Share on other sites

Dude, jeg testa ut Super Oscilloen etter en buffer. Den funker fint, men du mister en del kontroll over oscillasjonen, som jeg trodde. Hvis du liker å bruke volumkontrollen for å endre pitch osv, ville jeg plassert fuzzen først i kjeden.

Tusen takk!

Jeg bruker stort sett super oscilloen som et støymonster, så kontroll er ikke et must. Men skal sjekke ut hvordan jeg evt. går overens.

En mulighet vil jo være å ha en TB-tuner (for jeg har lyst på ny tuner uansett) først, og så en buffer på et annet sted i kjeden - hvis det løser problemet.

Link to comment
Share on other sites

Sikkert mulig å få bygd en buffer inn i en av pedalene du har, f.eks. ring moden din? Eller du kan plassere en buffret tuner etter LALen. Selv ville jeg kanskje plassert noe mellom de vanlige pedalene og nova systemet, da jeg kan se for meg at det er der volumdroppet skjer (uten at jeg vet).

Kjøp deg en fuzz til, det pleier å hjelpe :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.