Web Analytics
Jump to content

Nytt prosjekt !


Recommended Posts

Denne gangen står en ikea benkeplate for tur

Fasongen er en slags Fender performer med Ibanez iceman avslutning

Første gang jeg bygger gitar med vibb-arm system

mdf maler :

P1020882.jpg

Første gang jeg lager malene i mdf ; lett å jobbe med , men litt usiker på om mdf'en tåler påkjenningen av overfresen

nesten ferdig frest :

P1020883.jpg

Må nok påberegne en del sliping - sidene er ganske ujevne

Link to comment
Share on other sites

Ah! Alltid moro å se flere som tar benkeplate-løsningen. :)

Jeg har laget flere maler i MDF. Men ikke bruk for tynn MDF. Jeg brukte 6mm MDF en gang, og det ble for tynt. Lett at man kommer utenom kulelageret da. Minst 12mm og helst enda tykkere. Men man kan bruke 6mm som mal for en tykkere mal. ;)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ah! Alltid moro å se flere som tar benkeplate-løsningen. :)

Jeg har laget flere maler i MDF. Men ikke bruk for tynn MDF. Jeg brukte 6mm MDF en gang, og det ble for tynt. Lett at man kommer utenom kulelageret da. Minst 12mm og helst enda tykkere. Men man kan bruke 6mm som mal for en tykkere mal. ;)

Gikk det an å lakkere rett på plata eller pusset du den ned ?

Plata er jo behandlet med olje av no slag , hvordan oppfører lakk seg på dette ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte en bjørkeplate, og jeg pusset ned alt, men så laget jeg mye konturer og slikt. Kan ikke huske at det var spesielt oljete...

Jeg behandlet med Herdins lakkbeis, og deretter med beislakk (les: gulvlakk). Slitesterkt som fy.

Min byggetråd er her, men siden det er mitt aller første bygg, så er det bøttevis av små og store tabber og ting som kunne vært gjort bedre:

http://forum.gitarnorge.no/topic/30438-protone-min-foerste-selvbygde-gitarprototype-siste-fjernet-tonekontroll-og-ny-pickup/

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Mockup Montering :

gfs crunchy pat og dream 90 pups , av/på brytere , master volum master tone( evt varitone )

Vurderer å sette på en tripleshot pup ring på crunchy pat da den kan splittes

Må også bestemme meg for om jeg skal ha arm/mage kontur

P1020884.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

Strax ferdig :

13fac95e-59d8-409f-bb6f-263eeaf56a42.jpg

Et par ting gjenstår

: Strengetre

: Vibb arm virker treg , går ikke helt tilbake uten hjelp .

: Feilsøking . Det var selvfølgelig ikke nok med av/på bryter for hver pup + tripleshot på humbuckern . Serie/parallell bryteren funker ikke i alle kombinasjonene

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.