Web Analytics
Jump to content

Stereo-gitarforsterker oppsett


 Share

Recommended Posts

Hallo boys and girls :)

Jeg ser etter et nytt oppsett/rigg.

Jeg er kun en gitarist i bandet mitt og vil gjerne ha et stereo-lydbilde av gitaren min live og på øving.

Jeg har nettopp investert i en TC G-major 2, og lurer på å kjøpe meg en Mesa Boogie Triaxis eller en annen bra pre-amp, har ikke testet denne, men den får jo en del skryt, men jeg må også ha en kraftforsterker.

Det jeg lurer på er om det er mulig å få effektene av g-major'en i stereo når man bruker chorus, delay og reverb med et slikt oppsett når man har en stereo-kraftforsterker?

Har det noe å si at Triaxisen ikke er en stereo pre-amp? Eller er den det??

Et stereo sluttrinn har vel ikke panoreringsfunksjoner??

Eller kan man panorere med G-majoren?

Det jeg også har lyst å gjøre er å forsinke det ene signalet med 10-14ms når man spiller rytme, slik som John Petrucci gjør og sikkert en hel del andre gitarister for å få "doble effekten". Høyreside kommer feks etter 10-14ms etter venstre siden.

Jeg har gjort dette med Axe fx'en som jeg solgte, og det funket, men da hadde (lånte en topp) jeg 2 topper.

Jeg vil ha det slik i rack for å ikke bære på masse store amper når man skal spille live og reise rundt :)

Noen som vet hva man kan gjøre? Som kan anbefale amper osv til slikt bruk?

Spiller forresten brutal dødsmetall som inneholder soloer som trenger sweet delay og reverb hehe

Link to comment
Share on other sites

G-Major vil omgjøre mono fra Triaxis til stereo, ikke noe å bekymre seg om. Ingen sluttrinn har panorering, dette kan du sikkert gjøre i TC'n, bare å lese i manualen for svar ;)

Jeg anbefaler Matrix GT1000FX sluttrinn, lett i vekt og låter kule.

Link to comment
Share on other sites

Etter hva jeg kan se så har triaxis 2 L-R utgang til sluttrinn. Det blir jo egentlig 2 mono så det er effekter i G-major som vil gjøre stereo. Sluttrinnet er slik sett 2 x mono. Men det er det du sender inn av type effekter som vil få en stereo effekt. Så gjør du panorering på mixern live. Normal oppkobling på dette er vel å koble inn G major i effektsløyfe på Triaxis og så sende L-R fra Triaxis til sluttrinn.

Legge til dubbing delay på en side har du nevnt, det gir jo og litt større lyd. Litt avhengig av type lyder så kan du sikkert også teste opp i 20-25ms. Litt hvor vidt du vil ha det. jeg brukte som regel 20ms på POD jeg hadde.

Sluttrinn har jeg ike noe ideer på. Lever med mitt gamle Marshall EL84 enda, dvs det er mest til pynt. Bruker sjelden slikt siden jeg kjører Kemper.

Link to comment
Share on other sites

Matrix som Amund nevner er et godt valg.

Skal du ha rør er Mesa 2:90 et bra sluttrinn som matcher Triaxis bra.

Har også hatt 295, 20/20 og Strategy 500 (Sinnsyk punch og power, men du må omtrent ta opp huslån for å få råd

til å skifte rør i den)

VHT har meget bra sluttrinn, brukte 2/50/2 med CAE 3+SE i mange år men likte det ikke så godt med Triaxis'en.

Vil du ha noe billigere er Peavey 60/60 og 50/50 helt OK.

Link to comment
Share on other sites

OK, bra at planen min vil fungere :) Det dere skriver er akkurat hva jeg har tenkt.

Når det gjelder sluttrinn er jeg veldig glad i rør-amper, rett og slet fordi jeg er vandt til å bruke det. Har tenkt en del på Engl E840/50 eller 100. Noen av dere som har erfaring med det? Har hørt mye bra om det.

CAE3+SE, hva har du å si om det Psychofunkadelic? Bedre enn triaxis? Man kan vel ikke programmere det på samme måte?

Link to comment
Share on other sites

Hatt CAE 3+SE og Triaxis samtidig og for meg er CAE'n i en helt annen klasse.

Men de er veldig forskjellige så det blir smaken som avgjør.

Hatt div Mesa topper og aldri fått Triaxis til å låte like bra som MKIV osv

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ute etter en tight vrenglyd, har 5150 II fra før, og liker den veldig godt, har hatt den i 10 år. Er ute etter en hi-gain amp med god cleanlyd. Engl har masse vreng og bunn og har hørt at med e570'en har en fin cleankanal og. Problemet her er at få butikker har slike ting i butikk, men de kan skaffe hva som helst, men da må man kjøpe produktet uansett, siden dette viser seg å være for spesilet interesserte hehe.

Så blir vel kjøp og selg her helt til man er fornøyd tenker jeg :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg er ute etter en tight vrenglyd, har 5150 II fra før, og liker den veldig godt, har hatt den i 10 år. Er ute etter en hi-gain amp med god cleanlyd. Engl har masse vreng og bunn og har hørt at med e570'en har en fin cleankanal og. Problemet her er at få butikker har slike ting i butikk, men de kan skaffe hva som helst, men da må man kjøpe produktet uansett, siden dette viser seg å være for spesilet interesserte hehe.

Så blir vel kjøp og selg her helt til man er fornøyd tenker jeg :)

Jeg har denne, prøv den. Skikkelig high gain, massiv bunn, en dyp spesiell veldig fin clean, ikke kjempebra klang selv om klang boksen er den samme som Marshall....

Masse penger å spare her.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=49538757&searchclickthrough=true&searchQuery=carvin

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.