Web Analytics
Jump to content

Gitar for viderekommen


mada1906

Recommended Posts

Halloen folkens. Har en situasjon som er litt vanskelig og beskrive men skal prøve mitt beste. Har spilt gitar som hobby av og på i rundt 10 år. Gikk et år på gitarkurs som barn men da jeg hadde lært det meste selv følte jeg at jeg fikk lite utbytte av dette. Sitter nå som 23 åring med 2 års fullført musikkproduksjon og teknikkutdannelse og innser jeg ikke blir noe bedre på gitar uansett hvor mye jeg spiller. Det jeg egentlig lurer på da er om noen har noen tips for hvordan noen som selv har lært seg gitar kan bli bedre med tanke på spilleteknikker og "frispilling" med bruk av forskjellige skalaer osv.

Takker for alle svar :)

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd Rocksmith, og følger du progresjonen der vil du nok se en fin fremgang. Synes teknikk-/skala-spillene var veldig kule!

Anbefaler også en leksjon eller to hos en lærer i løpet av det neste året, så kan du få hjelp til å kartlegge/sortere av alt materialet du vil igjennom, samt få øvetips. :)

Link to comment
Share on other sites

Prøv å finne noen låter å transkribere/finne tabs på som ligger litt over det nivået du er på, men ikke altfor vanskelige. Som regel vil både teknikk og gehør bli bedre på den måten, det siste særlig om du plukker selv. Dessuten er det gøy å lære seg nye låter. Noen timer hos en lærer er også å anbefale, som PerA nevner. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Når man spiller, øver skalaer og leker seg (uten noen som påpeker "feil eller andre måter) så blir man "låst" i teknikken sin om man ikke fokuserer på hvordan man kan variere teknikk/posisjon/tempo. En av mine gitarelever hadde sinnsykt tempo innøvd, og kunne lure seg gjennom mange tekniske gitarlåter. Men tross imponerende tempo var han også låst i det han gjorde. Klarte ikke komme seg videre. Første gitartime satte jeg metronomen på 60 og ba han spille skala. Deretter 120 og 240... og spille samme. Denne fordoblingen avslørte effektivt at han valgte tre ulike løsninger med plekteret. Deretter fikk han kun velge en løsning som skulle brukes til alle. Han skulle samtidig legge anslag slik at 4del, 8del, 16del (osv) kom klart frem. Han ble irritert og frustrert over at jeg ikke lot han spille i sitt normale teknikk/tempo og tok han tilbake til nybegynnertempo (60). Det var også utfordrende å spille såpass sakte igjen. Men denne endringen utenfor komfortsonen fikk mobilisert mer bevissthet på hva han ønsket å spille, hvor han skulle spille, betoning, tempo osv. Allerede neste time hadde han brutt ned barrieren til å spille mye mer. Etter 5 gitartimer med denne fokus på teknikktrening var han egentlig ferdig. Mengdetreningen behøver man ikke trener/lærer til, men motivasjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.