Web Analytics
Jump to content

Drop G? What to do with the bass?


Metal-FTW

Recommended Posts

Jeg har en stund nå prøvd å veksle imellom forskjellige tuninger på gitaren, og tuningen drop G for 7 strenger, har falt som favoritten min. (G-D-G-C-F-A-D). Men jeg har det problemet, at mens gitarsounden min låter knallhardt, fant jeg ut at det å ta recorde bass i drop G ble ganske udefinert. Jeg har en femstrenger bass, og om jeg prøver å stemme også ned i drop G, ender man i et så dypt toneleie at bassen blir totalt gromsete og udefinert. Jeg prøvde også å spille inn i samme oktav som gitaren, men da igjen, fikk jeg ikke den bassbunden jeg ønsker.

Hva vil løsningen for basstuning/sound være i en slik tuning? Jeg oppdaget samtidig at band som f.eks Whitechapel også bruker denne tuningen.

Takk på forhånd :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke drop-stem bassen. Den spiller ikke akkorder slik gitaren gjør, uansett.

Jeg stemmer bassen min DGCF, uavhengig av gitarene. For en femstrenger kan du forsøke ADGCF. Men pass på at du starter med et balansert strengesett. De "standard"-settene som er i bruk der ute er ofte håpløst ubalanserte, spesielt kjennetegnet med for tynne og dermed for slappe strenger for de dypeste tonene.

Men det viktigste er: man spiller ikke bass som man spiller gitar. Det er ingenting som skulle tilsi at bassen må stemmes annerledes, selv om gitaren gjør det - og omvendt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg absolutt skulle stemt en bass så mørkt som drop-G, så ville passet på å ha tykke nok strenger(og lengre mensur), så det ville være nok spenn i strengene iallefall.
Men jeg ville nok heller spilt inn bassen i samme oktav som gitaren. Heller hente frem litt mer punch enn bunngrums.

Link to comment
Share on other sites

Uten å ha sjekket det selv, drop G på gitar og en vanelig G på en stand. stemt bass, kan da vel umulig være samme oktav, vi snakker om en 070 streng på gitaren og en 105 streng på bassen, 3 bånd på bassen er vel omtrennt 25.5" ???

Uansett, drop G (eller G-0, 24.5 Hz) på bass er vel ikke egnet i de fleste tilfeller, drop A, ja, med godt utstyr.

Edit: etter litt fundering, bassstrengene er jo mye strammere.........

Edit 2: G på standard bass og drop G gitar er samme oktav, ja 49 Hz

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.