Web Analytics
Jump to content

NGD 3/5


Ichi

Recommended Posts

Jeg satte for et par år siden opp en shortlist over rimelige og gode gitarer jeg skulle/ skal skaffe meg. På denne lista står 5 gitarer.

1. Squier Classic Vibe 60's Stratocaster

2. Tanglewood TW133 Mahogany Parlor

3. Epiphone ES339 PRO

4. Squier Classic Vibe 50's Telecaster BS

5. Gretsch Bobtail Resonator

Da nr 3 dukka opp på Finn nylig i fin henteavstand og til en billig penge, var det bare å ringe og sette seg i bilen. :) Gitaren var knapt brukt uten noe som helst synlig slitasje, og etter en hyggelig gitarprat med selger, gjennomgang av gitarsamlinga hans og litt testing blei den med meg hjem.

epiES339vs1.jpg

Epiphone ES339 Pro i sunburst.

Dette er vel en av de mest anvendelige gitarene som finnes, og trives i alle musikksjangere. Må si jeg er mektig imponert over hva man får for penga her, alt er tight og avrunda. Lyden er akkurat som forventa av en 339, ja, jeg må vel faktisk si enda bedre da den har ordentlig spank i bridge og det lange suget i tonene i neck. Lydmessig ligger den mellom en 335 og en LP, men heller nok mest mot en 335 uten den litt ulne bassen. Den har veldig bra prescence og klarhet, og uten effekter sitter lyden helt ytterst i høytaleren. Den har også split på begge buckerne, og singlecoilmodusen funker overraskende bra. Funkrytmestrat og litt rockabilly klarer den fint i SC-modus.

Denne poteten blir nok brukt en del framover.

Three down, two to go. :)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tenk om alle skulle hatt en sånn liste. Wow. Gratulerer!

Takker! Lista er nok bare veiledende, har visst blitt noen gitarer utenom også. :blush: Foreløpig er det kvantitet foran kvalitet, er så mange gitarer jeg vil prøve.

Realistisk liste ja :) Gratulerer så mye. Har en Gibson 339, og har vært litt nysgjerrig på hvordan Epi sin versjon er sammenlignet. Har forøvrig et par classic vibe også, og de er virkelig knall prisen tatt i betraktning.

Takker! Har for eksempel prøvd en del Dot'er, og de syns jeg ikke er kvalitetsmessig eller lydmessig sammenlignbare med denne. Ligger et hakk eller flere over. Den er nok noe enklere i lyden enn Gibson, det skulle bare mangle, men de nye Probuckerne synes jeg gjør pickupbytte unødvendig. De har litt mer spank og klarhet enn Classic '57, men enklere lyd. Hvis du ikke liker å dra med Gibben på gig er nok Epien et meget godt alternativ.

Synes denne videoen gir et bra bilde av lyden: https://www.youtube.com/watch?v=FWw90TR-Erw

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvor er danelectro på denne lista di? ;)

Har en seafoam green Dano Pro i gitarskapet allerede. :) Fantastisk liten sak. Skulle gjerne hatt en DC3 også i grønt gliitter, men det tar vi seinere.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.