Web Analytics
Jump to content

Nytt effektbrett - fordeler/ulemper med disse alternativene


tommy_sn

Recommended Posts

Hei

Har sett litt på effektbrett da jeg til mitt bruk har mer behov for det en separate pedaler..

Har sett litt på følgende - og lurer på om noen har noen "motforestillinger" mot de så jeg bør holde meg unna - evnetuelt om et av de utklasser seg som "best":

Boss ME-70/80 . 80 kommer snart..

Vox Tonelab EX - har røret i den noe effekt?

Alternativer kan være Line 6 HD400/500, Boss GT-100 eller Fender Mustang Floor..

Noen jeg har glemt i prisklassen 2-4000 som bør vurderes?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv VOX Tonelab EX brett og har egentlig ikke noe og utsette på det.

meget god reverb blant annet.

Pc programvaren er egentlig bare brukenes til å ta backup med..

men ellers i bruk er det lettvint og oversiktlig og etter litt knoting kan man virkelig få fram god lydene :)

Stort pluss er også at man kan justere seg inn etter hvilken forsterker man bruker.

Jeg har i grunn alt jeg trenger på dette brettet så tvilsomt jeg blir å kjøpe inn noen pedaler med det første, unntaket er en Tube screamer jeg har i forkant da denne er helt must for min del :)

Link to comment
Share on other sites

Har også TonelabEX.

Pluss: bra lyd, bra stomppedaler og express-pedal (til wah/volum/gradvise effekter), allsidig og enorme muligheter.

Minus: en viss læreterskel, ikke alt er intuitivt. Må lese bruksanvisning. Men OK når du "knekker koden".

Hvor mye røret betyr, vet jeg ikke, for jeg har ikke kunnet kjøre noen AB-test med og uten. Men brettet lyder j... bra på de simuleringene og effektene jeg bruker (ikke mange). Styrer unna metal og electronica-effekter, så de kan jeg ikke si noe om. Tuneren er også bra.

Det eneste jeg virkelig savnet, var en anslagsfølsom overdrive, så jeg kunne spille med kontrollert vreng på lavt volum. Til det har jeg kjøpt meg en Boss DA-2.

Link to comment
Share on other sites

Har sett litt på effektbrett da jeg til mitt bruk har mer behov for det en separate pedaler..

Yes 'cause I prefer my rig to sound like ass.............

For et argument...

Personlig har jeg ikke mye og utsette på mitt vox ex brett. Deilig og slippe X antall pedaler og med presets vet man at lyden forblir likt hele tiden uten at man må teipe opp masse pedaler. Samt har jo i prinsippet nesten uendelige muligheter til og få så mange forskjellige lyder man bare vil uten og svi av flere 1000 kr på og eksperimentere med forskjellige pedaler.

Kjekt om man plutselig trenger en litt sær effekt som for. Eks ring modulator for en sang.

Helt klart en fin løsning for oss som ikke har mange titusener og svi av på utstyr.

"when the drummer kicks inn"

Har man et par pedaler man ikke kan være foruten så går det fint å hekte disse i forkant.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

For et argument... Personlig har jeg ikke mye og utsette på mitt vox ex brett. Deilig og slippe X antall pedaler og med presets vet man at lyden forblir likt hele tiden uten at man må teipe opp masse pedaler. Samt har jo i prinsippet nesten uendelige muligheter til og få så mange forskjellige lyder man bare vil uten og svi av flere 1000 kr på og eksperimentere med forskjellige pedaler. Kjekt om man plutselig trenger en litt sær effekt som for. Eks ring modulator for en sang. Helt klart en fin løsning for oss som ikke har mange titusener og svi av på utstyr. "when the drummer kicks inn" Har man et par pedaler man ikke kan være foruten så går det fint å hekte disse i forkant. Sent from my HTC One X using Tapatalk

Nettopp. Jeg har pedal, som jeg er veldig fornøyd med, men ikke avhengig av. Pluss en Polytune, som jeg ikke klarer meg uten. Men - til sammen kostet disse mer enn jeg ga for min Tonelab EX. Nuff said.

Link to comment
Share on other sites

Yes 'cause I prefer my rig to sound like ass.............

Mikael Åkerfeldt har jo vært svært plaget av dette med sin Boss GT6/8.

(Jhan har gått over til Axe FX nå, men han klarte seg brukbart tidligere også)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.