Web Analytics
Jump to content

Nytt effektbrett - fordeler/ulemper med disse alternativene


tommy_sn

Recommended Posts

Hei

Har sett litt på effektbrett da jeg til mitt bruk har mer behov for det en separate pedaler..

Har sett litt på følgende - og lurer på om noen har noen "motforestillinger" mot de så jeg bør holde meg unna - evnetuelt om et av de utklasser seg som "best":

Boss ME-70/80 . 80 kommer snart..

Vox Tonelab EX - har røret i den noe effekt?

Alternativer kan være Line 6 HD400/500, Boss GT-100 eller Fender Mustang Floor..

Noen jeg har glemt i prisklassen 2-4000 som bør vurderes?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv VOX Tonelab EX brett og har egentlig ikke noe og utsette på det.

meget god reverb blant annet.

Pc programvaren er egentlig bare brukenes til å ta backup med..

men ellers i bruk er det lettvint og oversiktlig og etter litt knoting kan man virkelig få fram god lydene :)

Stort pluss er også at man kan justere seg inn etter hvilken forsterker man bruker.

Jeg har i grunn alt jeg trenger på dette brettet så tvilsomt jeg blir å kjøpe inn noen pedaler med det første, unntaket er en Tube screamer jeg har i forkant da denne er helt must for min del :)

Link to comment
Share on other sites

Har også TonelabEX.

Pluss: bra lyd, bra stomppedaler og express-pedal (til wah/volum/gradvise effekter), allsidig og enorme muligheter.

Minus: en viss læreterskel, ikke alt er intuitivt. Må lese bruksanvisning. Men OK når du "knekker koden".

Hvor mye røret betyr, vet jeg ikke, for jeg har ikke kunnet kjøre noen AB-test med og uten. Men brettet lyder j... bra på de simuleringene og effektene jeg bruker (ikke mange). Styrer unna metal og electronica-effekter, så de kan jeg ikke si noe om. Tuneren er også bra.

Det eneste jeg virkelig savnet, var en anslagsfølsom overdrive, så jeg kunne spille med kontrollert vreng på lavt volum. Til det har jeg kjøpt meg en Boss DA-2.

Link to comment
Share on other sites

Har sett litt på effektbrett da jeg til mitt bruk har mer behov for det en separate pedaler..

Yes 'cause I prefer my rig to sound like ass.............

For et argument...

Personlig har jeg ikke mye og utsette på mitt vox ex brett. Deilig og slippe X antall pedaler og med presets vet man at lyden forblir likt hele tiden uten at man må teipe opp masse pedaler. Samt har jo i prinsippet nesten uendelige muligheter til og få så mange forskjellige lyder man bare vil uten og svi av flere 1000 kr på og eksperimentere med forskjellige pedaler.

Kjekt om man plutselig trenger en litt sær effekt som for. Eks ring modulator for en sang.

Helt klart en fin løsning for oss som ikke har mange titusener og svi av på utstyr.

"when the drummer kicks inn"

Har man et par pedaler man ikke kan være foruten så går det fint å hekte disse i forkant.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

For et argument... Personlig har jeg ikke mye og utsette på mitt vox ex brett. Deilig og slippe X antall pedaler og med presets vet man at lyden forblir likt hele tiden uten at man må teipe opp masse pedaler. Samt har jo i prinsippet nesten uendelige muligheter til og få så mange forskjellige lyder man bare vil uten og svi av flere 1000 kr på og eksperimentere med forskjellige pedaler. Kjekt om man plutselig trenger en litt sær effekt som for. Eks ring modulator for en sang. Helt klart en fin løsning for oss som ikke har mange titusener og svi av på utstyr. "when the drummer kicks inn" Har man et par pedaler man ikke kan være foruten så går det fint å hekte disse i forkant. Sent from my HTC One X using Tapatalk

Nettopp. Jeg har pedal, som jeg er veldig fornøyd med, men ikke avhengig av. Pluss en Polytune, som jeg ikke klarer meg uten. Men - til sammen kostet disse mer enn jeg ga for min Tonelab EX. Nuff said.

Link to comment
Share on other sites

Yes 'cause I prefer my rig to sound like ass.............

Mikael Åkerfeldt har jo vært svært plaget av dette med sin Boss GT6/8.

(Jhan har gått over til Axe FX nå, men han klarte seg brukbart tidligere også)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.