Web Analytics
Jump to content

slide kit


mislykketmusikant

Recommended Posts

hallo. jeg lurer på om det er noen som har noe erfaring med de forskjellige løsningene som finnes for å heve nøtta på en el. gitar. må være midlertidig, og kuinne fjernes enkelt. tenkte jeg skulle sette på noe som gjør at jeg kan spille elektrisk slide på stratten min når jeg får elektronikken oppegående igjen.

Link to comment
Share on other sites

Har sett det samme, og husker hvor jeg så det! En slags "løsnut" som man smetter over den vanlige. Sikkert nødvendig med en slakking av strengene. Samtidig ser jeg for meg at man strenger opp gitaren litt spesielt, med et par ekstra vindinger på strengen.

http://www.stewmac.com/shop/Nuts,_saddles/Resonator_nuts,_saddles/Slide_Guitar_Extension_Nut.html

Koster bare fire dollar, da.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg prøvd den!

DSC04092-800.jpg

Måtte slakke strengene ganske godt for å få den på plass over nuten. Satte den på den gamle Kawai-gitaren, kanskje ikke helt lurt pga. det store strengetreet som er på denne. Det gjorde at slide-nuten skled nedover, men det gjør jo forsåvidt ingenting! Strengene skal jo ikke trykkes ned...

Fikk strengehøyde 6.1 mm ved nut med denne, og jeg måtte heve stolen noe også. Strengene som er på er nok noe tynne for dette, det er 09-046. Stemte den i Open G, og det fungerte jo greit, bortsett fra at det nok ble litt for 'mykt' pga. tynne strenger.

Men dingsen funker! Ikke noe å hive på og av i full fart, men funker!

post-3965-0-33679400-1390752350_thumb.jp

post-3965-0-54119000-1390752358_thumb.jp

Edited by askret
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.