Web Analytics
Jump to content

Goldtop finish


Recommended Posts

Hei folkens.

Noen her som har noe erfaring med å spraye en Goldtop finish?

Gibson brukte bronse pulver i klarlakk i gamle dager, og jeg har vurdert å gå for denne metoden. Men jeg bare lurte på om det fins noe enklere alternativ her til lands?

Gjerne i sprayboks format, trenger ikke være nitro, akryl funker. Jeg skal uansett ha nitro klarlakk på toppen.

Har f.eks. dupli-color e.l. noe slikt i sortimentet sitt?

Jeg er ute etter den litt "grønn" aktige vintage GT-looken.

M

Link to comment
Share on other sites

Sikkert et litt dårlig svar, men jeg husker jeg kjøpte en sprayboks med klarlakk med gullflake for en del år siden. Det var egentlig ikke det jeg skulle ha, men det ble veldig stilig, lagt på i passende mengde over en sort base. Navn og slikt kan jeg ikke huske, men produktet finnes. Eller i det minste fantes. Vil du ha grønnstikk, kan du jo eksperimentere med en grønn base?

Link to comment
Share on other sites

Takker.

Tenkte jeg skulle sjekke om f.eks Torshovs Bilrekvista hadde noe lignende iallfall. Blir fort ganske dyrt hvis jeg skal bestille bronse pulver bare for en refin.

Det jeg mente med grønn, var at når bronsepulveret reagerer med luft så blir det grønnaktig. Utrolig stilig på gamle goldtops der du ser at klarlakken er slitt ned, tydelig grønt. Tror ikke jeg vil ha noe basefarge, kjører gull rett over sanding sealer tenker jeg.

Kjører evt litt tinta klarlakk for å få den litt varmere.

Link to comment
Share on other sites

Jajoda, det jeg lakkerte for ganske lenge siden var en av Telenors "tastafoner", og med sort lakk, gullflake og noen lag med klarlakk ga et resultat selv Elvis ville ha satt pris på. Jeg fikk meg en overraskelse da jeg skjønte at boksen inneholdt klarlakk med gullflake, men sluttresultated overgikk faktisk mine villeste forventninger.

Har vel en formening om at du ikke er ute etter et glorete utseende, men produktet finnes. Ved å legge på litt mindre lakk, vil nok sluttresultatet framstå som noe mer dempet, for å si det slik.

Link to comment
Share on other sites

`13 modellen ser mye bedre ut enn tidligere år ja, syns også det. Men uansett hvor nærme de kommer på fargen, så vil ikke lakken ages som med mer old-school nitro. Den har bl.a. for mye plasticizer i seg. Det er ikke mye som slår en velbrukt og krakkelert goldtop ;)

Link to comment
Share on other sites

For en tid siden lakket jeg denne...

Jeg brukte gull metallic billakk, så det er ikke som noen Gibson gold top med bronsepulver i lakken, men en gullfarget gitar.

Jeg blandet ut fargen med en del klar base (fargeløs lakk), slik at gull-lakken ikke ble helt dekkende. På det viset kan man se flammene i treverket igjennom lakken fra enkelte vinkler og i riktig lys.

DSC00346.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.