Web Analytics
Jump to content

Knocking on Heavens Door - Stemming?


Siss29

Recommended Posts

Da jeg hadde min forrige periode med gitarspill, så holdt jeg på å øve på blant annet Guns N Roses sin versjon av Knocking on Heavens Door. Spesielt soloen på denne. Men det er nå mange år siden jeg har spilt noe særlig gitar og det meste (av det jeg lille jeg kunne :P) har gått i glemmeboka. Men var det ikke noe med at denne skal stemmes på en annen måte enn på vanlig måte? Og hvordan gjorde man dette? Den ene tuneren min har en innstilling som det står "Flat" på, og når man trykker inn denne kan man få inntil flere små b'er. Har det noe med denne å gjøre? (Unnskyld for de mange dumme spørsmålene fra min side altså :rolleyes:)

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke huske at det er annen stemming på Knocking on Heavens Door.

Flat betyr "halvtone ned", og vises som en b etter tone- eller akkordnavn: Eb - en E flyttet ned en halvtone - og Abm7 - en Am7 flyttet ned en halvtone. Vi uttaler gjerne b som -ess i forbindelse med noter og akkorder. Bortsett fra for A, der legger sier vi ikke Aess, men bare Ass. I notasjon finner vi b som fast fortegn, og også som løst fortegn. I notasjon vil b alltid befinne seg foran noten fortegnet gjelder.

Tegnet b og flat betyr altså det samme. B flat = Bb.

Det motsatte av b er #. # betyr å heve tonen eller akkorden en halvtone. Vi legger da gjerne til iss: E# = Eiss, D# = Diss, A# = Aiss.

I teorien kan du finne doble fortegn, Ebb - Essess. C## - Cississ. Dette er ikke veldig aktuelt for gitarister, mest blåsere som ikke spiller i C natura som kommer borti slikt. Dobbelt kryss kan du finne i noter markert som en litt kubbete X.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJOxPY09vKSi_DFnTt38l40ksa8GXlzB6H8BWhocujlXThor4Z

Tuneren din kan med andre ord la det stemme laveste streng i E, Eb, Ebb - mest trolig ned til fire b-er. Vi vil nok se på Ebb som D, og Ebbbb som C. Ja, nei, men dette er sikkert mer enn nok. Soloen til Knocking har jeg ikke spilt på lenge. Skal sette den på nu.

Ah, de har stemt ned en halvtone. Stemmer du med én b - flat - vil det låte snasent når du spiller til plata.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.