Web Analytics
Jump to content

Overgang til ny plekterteknikk


Mills Kaviar

Recommended Posts

Jeg har nå startet med å forandre på plekterteknikken min. Grunnen er rett og slett at jeg ønsker mer kontroll når jeg spiller ved høyere hastigheter, i tillegg til at jeg ønsker utvikling.

Har som mål nå å lære cliffs of dover feilfritt i fullt tempo, og da måtte noe gjøres med høyrehåndsteknikken.

Tidligere har jeg ikke tenkt på at plekterteknikken kan ha så mye å si for noe som helst, men har etterhvert skjønt at det er ganske viktig. Jeg har gjort forandringen på høyrehånda fra "feil" til "riktig" i to steg, for at ikke overgangen skal bli så alt for stor.

Jeg har gått fra flatt plekter iforhold til strengene, og holde med tommel, pekefinger og langefinger. Hånda står mer ut fra gitaren enn langs med gitaren (hvis dere skjønner).

bilde1_zps83ae6f89.jpg

Videre gikk jeg over til å holde med to fingre, samtidig som jeg jobbet med vinkelen på hånda. Fikk altså hånda litt nærmere gitaren, men plekteret var fortsatt flatt iforhold til strengene.

bilde2_zps46c313e6.jpg

Siste steg nå, er vel den "riktige" måten å holde plekteret på. Jobber med både lukket og åpen hånd. Finner ikke helt ut hva jeg liker best av disse to, eller om en kombinasjon er best.

bilde3_zps8369fafd.jpg

Tingen nå, når jeg har gått over til siste steg, er at det føles som jeg plutselig har begynt helt på nytt med gitarspilling. Jeg klarer ikke lenger å spille det jeg gjorde før. Er det normalt? Litt vanskelig å forklare, men virker som jeg befinner meg mellom to steg. Det hjelper ikke gå tilbake til den gamle teknikken. Den føles like vanskelig da. Det som er positivt, er at jeg føler jeg har større kontroll på hvor strengene befinner seg.

Jeg sliter også litt med at neglene på både pekefinger og langefinger kommer borti strengene. Er det meningen at de tre nederste fingrene skal ligge på strengene og mute, eller skal de holdes over strengene?

Noen som har noen tips om hvordan jeg bør gå frem?

Håper på hjelp fra dere her :-)

Link to comment
Share on other sites

Det er helt vanlig å føle seg litt i limbo når man endrer teknikk, har sett det samme hos elever og hos meg selv. Ikke la deg vippe av pinnen bare fordi ting du kan godt plutselig ikke sitter lenger. Det er litt som å lære å kjøre på feil side av veien, du kan kjøre fra før, men ting flyter ikke likevel.

Ta tida til hjelp - rom ble ikke bygget på en dag, det er i motbakke det går oppover, osv. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.