Web Analytics
Gå til innhold
Mills Kaviar

Overgang til ny plekterteknikk

Anbefalte innlegg

Jeg har nå startet med å forandre på plekterteknikken min. Grunnen er rett og slett at jeg ønsker mer kontroll når jeg spiller ved høyere hastigheter, i tillegg til at jeg ønsker utvikling.

Har som mål nå å lære cliffs of dover feilfritt i fullt tempo, og da måtte noe gjøres med høyrehåndsteknikken.

Tidligere har jeg ikke tenkt på at plekterteknikken kan ha så mye å si for noe som helst, men har etterhvert skjønt at det er ganske viktig. Jeg har gjort forandringen på høyrehånda fra "feil" til "riktig" i to steg, for at ikke overgangen skal bli så alt for stor.

Jeg har gått fra flatt plekter iforhold til strengene, og holde med tommel, pekefinger og langefinger. Hånda står mer ut fra gitaren enn langs med gitaren (hvis dere skjønner).

bilde1_zps83ae6f89.jpg

Videre gikk jeg over til å holde med to fingre, samtidig som jeg jobbet med vinkelen på hånda. Fikk altså hånda litt nærmere gitaren, men plekteret var fortsatt flatt iforhold til strengene.

bilde2_zps46c313e6.jpg

Siste steg nå, er vel den "riktige" måten å holde plekteret på. Jobber med både lukket og åpen hånd. Finner ikke helt ut hva jeg liker best av disse to, eller om en kombinasjon er best.

bilde3_zps8369fafd.jpg

Tingen nå, når jeg har gått over til siste steg, er at det føles som jeg plutselig har begynt helt på nytt med gitarspilling. Jeg klarer ikke lenger å spille det jeg gjorde før. Er det normalt? Litt vanskelig å forklare, men virker som jeg befinner meg mellom to steg. Det hjelper ikke gå tilbake til den gamle teknikken. Den føles like vanskelig da. Det som er positivt, er at jeg føler jeg har større kontroll på hvor strengene befinner seg.

Jeg sliter også litt med at neglene på både pekefinger og langefinger kommer borti strengene. Er det meningen at de tre nederste fingrene skal ligge på strengene og mute, eller skal de holdes over strengene?

Noen som har noen tips om hvordan jeg bør gå frem?

Håper på hjelp fra dere her :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg hadde litt same prosess som deg for nokon år sidan. Når eg var komen like langt (siste bilete og fingerplassering), fant eg ut at chicken pickin var løysinga. Eg er glad for at eg lærte meg det idag ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er helt vanlig å føle seg litt i limbo når man endrer teknikk, har sett det samme hos elever og hos meg selv. Ikke la deg vippe av pinnen bare fordi ting du kan godt plutselig ikke sitter lenger. Det er litt som å lære å kjøre på feil side av veien, du kan kjøre fra før, men ting flyter ikke likevel.

Ta tida til hjelp - rom ble ikke bygget på en dag, det er i motbakke det går oppover, osv. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres bra ut. Hva tenker du om spm om de tre nederste fingrene skal dempe når man spiller på D,A og E strengen? Eller skal de ikke være nær?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bryr meg ikke om det, og har de nedenfor strengene, eller ikke i nærheten overhodet. Jeg opplever at det låser hånda litt.

Det viktigste er at du får en avslappet holdning i hele armen og håndleddet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men er det eneste teknikken du bruker? Ikke alternate og economy?

Eg veit ikkje :P

Trur nok eg brukar andre teknikkar óg, men no er alltid fingrane plassert klar for å plukka strengar. Då har dei sin plass ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Falt naturlig for meg dette her :) De tre siste fingrene ligger i lufta når jeg spiller, utenom når lillefingeren må være med å mute :D

Endret av Frugis
  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.