Web Analytics
Jump to content

Skruhull til straplocks


toralfsan

Recommended Posts

Noen som har gode råd?

Jeg har kjøpt straplocks til ny gitar, samme type som på min "gamle gitar", fordi jeg har tenkt å bruke samme reim til dem.

Men så får jeg et problem: På den ene straplocken er skruen tynnere enn skruhullet til den eksisterende knotten. Den eksisterende skruen er for tjukk til å gå gjennom hullet på straplocken.

Hvordan løse dette slik at jeg senere kan skru på de originale strapfestene igjen om jeg trenger det?

Link to comment
Share on other sites

Ta en tannpirker, stikker den ned i hullet, mål dybda, og knekk av tannpirkeren i samme lengde. Så setter du tannpirkeren ned i hullet med den tykkeste enden først, fordi skruen er litt konisk. Da får du tilnærmet likt feste for gjengene i hele hullets lengde.

Hopp over limet hvis du vil ha mulighet til å få pirket tannpirkeren ut igjen. Det holder som regel til å få feste for en litt tynnere skrue. Forskjellen i tykkelse på slike skruer er sjelden veldig stor.

Link to comment
Share on other sites

Takker og takker for gode råd. Tommern fikk med seg poenget om å ha mulighet til å "restaurere" tilbake til original. Skal prøve meg fram til uka. Legacy'en er håpløs å spille på uten reim ;-)

Edit: lurer på om ikke en tynn grillspydpinne kan være tingen. Ikke de lange, men den typen som brukes til satay-spyd.

Edited by toralfsan
Link to comment
Share on other sites

Ser jeg var litt uklar i den forrige posten: en eller to fyrstikker, så det fortsatt er plass til den nye skruen.

Til dere som sier man ikke bør bruke lim: får dere skruen til å henge godt da? Vil ikke skruen bare dra med seg fyrstikker/tannpirkere/coctailpinner ut igjen?

Anyway, works for me.

Link to comment
Share on other sites

I et normalstørrelse hull til et reimfeste, så er det ikke plass til 2 fyrstikker. Skruen skal jo også ha plass.

Jeg foreslo tannpirker, nettopp av samme hensyn som CF nevner. Fystikker har for porøse fibre, bare ta å tygg på en, så skjønner man det. En tannpirker er fastere i fisken, og vil kunne plukkes ut ved demontering.

Kan hende plastikk funker, slik CF mener. Men en tannpirker funker bra fordi at veden er myk nok til å gi etter for gjengene i skruen, samtidig som den altså vil la seg fjerne enkelt. Og det kan være viktig å fjerne den, for om man presser noe stort inn i et høl som er for lite, så kan ting sprekke.

Anyways.... Det er møe rart det går an å lage en doktoravhandling om ... :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.