Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med denne billig-bassen? (LTD Vintage 204)


siimen

Recommended Posts

Vurderer å kjøpe meg en bass, men har aldri spilt noe særlig bass og skal ha noe brukbart men billig.

Gitarhuset kjører jo kampanje på denne nå: http://www.gitarhuset.no/product/bass/ltd/3031405/ltd-vintage-204-maple-black-el-bass-4-strengs-dist-black?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

Noen erfaringer å komme med her? Eller burde jeg kjøpe noe annet?

Link to comment
Share on other sites

Sammenlignet litt rundt og det ser ut som man kan få den samme bassen til 4000kr ellers på nettet også til vanlig pris. Gitarhuset har hatt kampanjen ei stund, og tenkte det måtte være en ok bass og teste og leke litt med hjemme? Men da er det jo ganske lett å få tak i en brukt fender til en god pris også, selv om det blir kanskje 5000kr brukt for en fender.

Det jeg hovedsaklig lurer på er hvordan mekanikk og elektronikk er på denne? Det jeg klarer å lese meg til angående spillbarhet osv virker helt ok for min del.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte meg nettopp en slik for å ha som utlåns og backup bass. Det er egentlig en veldig bra bass. Har etterhvert spilt på en del ulikt i forskjellige priser, men denne bassen overraska stort! Dem låter fint og tight og var relativt lettspilt ut av kassa.

Elektronikken er ok, men ihvertfall jazz-micen ved stolen er litt flat i klangen. Elles er kvaliteten i forhold til pris bra. Men eg jobba litt med min, shimma halsen og pussa litt på noen bånd for å få lav og jevn aksjon.

Men nå spiller bassen helt nydelig. Så Eg er godt fornøyd.

Kommer til å bytte micer for å få dem helt topp, og bør vel skifte stenger til noe som boomer litt mer...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.