Web Analytics
Jump to content

Telecaster kobling


space
 Share

Recommended Posts

Jeg skal lodde sammen en standard tele nå.

Jeg har 2x250k CTS pots, 1 3-veisvelger og 1 orange cap.

Tenkte først koble helt standard, men kom så over et diagram hvor det er koblet som 2 volumkontroller istedet for volum og tone.

Altså koblet som en les paul, men uten tonekontrollene.

Bruker dere noen gang tonekontrollen? Må si det er utrolig sjeldent jeg bruker den!

Hva vil det gjøre med lyden at signalet ikke går gjennom en tonekontroll og en orange cap?

Link to comment
Share on other sites

Du vil få omtrent samme lyden som når du lar tonekontrollen stå på "full", altså ikke rulle av noe. I teorien skal det blir hårfint brightere, men tviler det er noe du merker. Forskjellen er uansett grei å kompensere med eq på forsterkeren. Jeg har flere gitarer helt uten "diskantfjerner", og det er ikke noe man tenker over.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes tonekontrollen på en Tele er uvurderlig. Bridge pickup med litt tone rulla av kan låte himmelsk. Det blir fort for spisst i mine ører når den står på maks, spesielt med vintage-type pickup.

Som vanlig er det smak og behag og hva man er vant med :)

Link to comment
Share on other sites

Spilte litt på telemasteren min i går. Den har en stacked duncan i bridge (og humbucker i neck) kunne være greit å dra av en liten smule der, så går for standard (reversed) kobling, og kobler den om hvis det skulle vise seg at jeg ikke bruker tonekontrollen.

Pickupene er forresten GFS Fatbody. Håper det blir bra :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.