Web Analytics
Jump to content

Humbuckersplit indre/ ytre?


Recommended Posts

Jeg splitta bridgehumbuckeren i en telecaster med en DPDT-switch på volumpotten, og brukte skjemaet under. Dette en standard splitt for den indre coilen, og jeg ville ha den ytre for mer twang. Da må man i følge koblingsskjemaer fra SD rewire hele greia og bytte om på ledningene til switch og tonepot. Men jeg tok rett og slett og kobla av den svarte ledninga på switchen som går til jord og kobla den til svart/ hot på volumpotten i stedet. Det funka jo perfekt!

Hvorfor i svarte gjør SD det så vanskelig når det ikke er verre enn det, og er det egentlig noe forskjell på wiringene?

1hum_1vol_1tone_split.jpg

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Gitt jeg forstod forklaringen din korrekt: Det du gjør, er å ikke jorde ut den andre coilen, men legger den til signalet. To ting skjer da: signalet du sender kommer fra motsatt coil, og den andre vil være med i systemet men ikke bidra til volum; heller være en kilde til økt støy. Hold deg til duncan sitt oppsett, du :)

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Det er nok riktig, Tronni. Det er svakt signal (tappe skrujern på polen) fra den andre coilen, ...men det er det faktisk også i samme grad med den vanlige splitten? Synes ikke det er mer støy, og lyden er definitivt like singlecoilete i forhold til i humbuckerposisjon som normalskjemaet. Har ikke sjekket med multimeter, men jeg liker lyden mye bedre nå enn med den indre coilen. Det eneste jeg har notert som forskjell er at når jeg "splitter", spiller coilen i bridge med i halsposisjon også. Det gjør den ikke med jordinga i stedet for hot. Det er heller ikke noe problem for min del.

Jeg har også en LP som er splittet i begge buckerne helt etter boka, og det er også der et svakt signal fra den andre coilen i split-modus. Det må vel bety at den egentlig eneste forskjellen på å koble til hot i stedet for jord er at signalet blir lagt til neck i splitposisjon slik at middle og neck er like?

Såvidt jeg kan forstå er ikke SD sitt skjema en ekte coil split heller, heller en såkalt coil shunt, idet den andre buckeren faktisk vil være aktiv i kretsen. Kjører man den røde ledninga i skjemaet over direkte til jord i stedet for, vil man derimot få en ekte coil split???

Link to comment
Share on other sites

Tapper man med skrujern eller annet jern på ene "spolen" så har det ingenting å si om denne spolen er kortsluttet eller helt ute av kretsen. Det som skjer er at magnetismen påvirkes så mye at aktive spole (altså andre "halvdel") plukker opp denne endringen.

Slik du kobler så er kretsen kortsluttet og ikke aktiv i normal forstand. Men den er plassert på signalet, altså hot ende, ikke til jord. Dette vil for elektriker bli feil, men om det funker og ikke bidrar med støy så hvorfor ikke. Det er ikke en feil som ødelegger så mye iallefall.

Link to comment
Share on other sites

Takker for den, Herr Bacon. :) Du og Castor har nok rett.

Grunnen til at jeg helst ikke vil koble om er at jeg har åpna og splitta buckeren selv og la kun en ledning fra splitten i stedet for to, jeg hadde ikke to tynne nok for hånda. Jeg gidder ikke å demontere brua, åpne buckeren og strenge opp igjen hvis det ikke er absolutt nødvendig. Rein latskap, altså. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.