Web Analytics
Jump to content

Strat fra bunnen av


Recommended Posts

For tiden holder jeg på med å bygge en strat fra bunnen av, både kropp og hals. Har lest ganske mange poster her det siste året omtrent, men har postet generelt lite. Vi kan gå rett på sak, dette var altså utgangspunktet. Treet fikk jeg tak i på Svenneby Sag & Høvleri, flinke folk. Ask til kropp og lønn til hals. Ut ifra disse stokkene får jeg omtrent 5 kropper og 7-8 halser, ganske fornøyd med det!

201399_DSC_0122.JPG

Slik så den ut etter at kroppen var blitt frest ut etter mal. Fresestålet var ikke langt nok så jeg freste ut til elektronikken og halslomme mens jeg ventet på nytt kopifresestål.

201399_DSC_0205.JPG

Da det var gjort gikk jeg løs på tremolo-hullet på baksiden, slik så det ut:

201399_DSC_0208.JPG

201399_DSC_0212.JPG

201399_DSC_0214.JPG

Og vips var det hull

201399_DSC_0217.JPG

Slik så den ut da kantene var helt freset ferdig og pusset ned, og tremlollohullet var komplett:

201399_DSC_0219.JPG

Den var 46mm tykk, noe jeg synes var for mye. Jeg lagde derfor en meget enkel "rig" om det kan kalles det for å frese den ett par milimeter tynnere. Nå er den omtrent 43.5 - 44mm tykk, noe som merkes en del på vekten. Den blir stadig lettere.

201399_DSC_0226.JPG

Deretter måtte den få noen vinkler

201399_DSC_0228.JPG

Dette ble forøvrig gjort med vinkelsliper med trepusseblad, før den ble lettet ut med pussemaskin.

201399_DSC_0229.JPG

201399_DSC_0231.JPG

Edited by DonJ
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ser veldig bra ut så langt! Blir spennende å følge. :)

Bilder: Gå til media.gitarnorge.no, følg veiledningen. Når filen er lastet opp får du mulighet til å velge kode fra to forskjellige bokser; den øverste viser bildene slik du har de i innlegget ditt, og den nederste er bildet i fullformat. Håper det forklarte det. :)

Edit: Ser ut som det funket fint.

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Halsen ser forøvirg slik ut for øyeblikket:

201399_DSC_0222.JPG

201399_DSC_0223.JPG

Også denne er frest ut med mal. Har tidligere forsøkt å lage uten, men det viste seg nærmest å være et selvmordsprosjekt for å få det rett nok

Link to comment
Share on other sites

Hyggelig med tilbakemeldinger! Malene er kjøpt fra en Nederlandsk side: http://www.guitarsupplies.nl/index.php?item=&action=page&group_id=10000132〈=EN , men de kommer egentlig herfra: http://www.guitarbuildingtemplates.com/Shop-now.html . Den nederlandske siden fungerer vel som en slags europa-avdeling. Det er veldig gode og nøyaktige maler, litt tynne kanskje, men det går jo an å lage tjukkere, mer solide maler av malene. Litt dyre er også, men resultatet man oppnår er absolutt verdt pengene.

For øyeblikket er det vente-stans i byggingen. Venter på avrundingsfresestål fra Gustavsen og pakke fra StewMac med alt jeg trenger!

Edited by DonJ
Link to comment
Share on other sites

Malene ser jo veldig bra ut. De koster en del, men om man skal lage flere gitarer, som jo du skal, vil det være en mindre del av kostnadene per gitar.

Er det mulig å kjøpe disse av deg når du er ferdig?

Edited by nikotro
Link to comment
Share on other sites

Kjøp en bunke med A3- ark, og selg papirkopier av malene til andre forumitter.. jeg kjøper gjerne et sett hvis du ikke skal ha en formue for dem.

Før noen påpeker at man kan scanne og skrive ut, så minner jeg om at den prosessen på vanlig utstyr ikke er 100% nøyaktig. Det blir riktigere med et blyantriss rundt malen rett på papir.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.