Web Analytics
Jump to content

Power til mange pedaler, støy og annet..


askret

Recommended Posts

Satt og ryddet litt i diverse powersupply og kabler, og da sjekket jeg opp litt hos T-Rex, og kom over denne videoen. På slutten der sier utviklingssjefen at dersom du får støy, eller hum-loops som de kaller det, så er det bedre å koble flere pedaler på en daisychain fra en output på T-Rex powersupplyen, i stedet for en output til hver enkelt pedal....

Har alltid trodd at motsatt skulle være best med tanke på støy..

Men jeg har selv koblet på begge måter, og har heldigvis aldri hatt problemer med støy.. Det har vært tvilsomme patch-kabler når jeg har fått støy i mine pedalbrett..

Edit: Noen som kan fikse så det blir embedded video her?

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Poenget i videoen er vel at dersom powersupplyen IKKE har isolerte utganger bør du heller bruke daisychain enn separate utganger. Grunnen til at jeg for min del foretrekker isolerte utganger er at jeg kan kombinere to utganger slik at jeg får 18V, noe som gir bedre lyd på enkelte overdrive-pedaler (forutsetter naturligvis at pedalen tåler så høy spenning).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid lurt litt på fordelene/ulempene ved å bruke daisychaining versus større PSUer med separate utganger. Hittil har jeg bare brukt multieffekt, men utover høsten skal jeg begynne å kjøpe inn pedaler i stedet.

Tanken var å kjøpe en type Fuel Tank, så jeg vet jeg har nok strøm, men er det kanskje enklere å kjøre en daisy-chained Boss-greie når man bare har fire-fem pedaler?

Link to comment
Share on other sites

På bassbrettet kjører jeg 5 Mooer-pedaler, Joyo Dyna Compressor og Pitch Black tuner drevet av OEM 9V/1A veggadaper med daisy chain. Funker fjell for meg.

Tror dette funker fordi ingen av pedalene kjører digitale effekter. Lavt strømforbruk og lite støy på grunn av True bypass og analog signalbehandling.

Link to comment
Share on other sites

Poenget i videoen er vel at dersom powersupplyen IKKE har isolerte utganger bør du heller bruke daisychain enn separate utganger.

Forklar. En PS med ikke-isolerte utganger er da vel det samme som en daisy chain?

Link to comment
Share on other sites

Når han anbefaler å bruke daisychain så tar han frem Fueltank Classic, og den har ikke isolerte utganger.

Han mener at jord blir serielt koblet i daisychainen.. Jeg skjønner ikke helt dette, kan man parallellkoble jording?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.