Web Analytics
Jump to content

NGD - partsomastahstratocastah!


fender77

Recommended Posts

Endelig! Etter venting, mikking med deler og lodding, er den nye player-straten min oppe! Ingen kompromisser ift mine behov.

Specs:

Hals: quartersawn maple, slab rosewood fretboard, 6100 SS bånd, 9,5 radius og 59' roundback profil (tjukkas-hals).

Kropp: Or i fargen sonic blue - 4.0 lbs

Stol: supervee bladerunner

Pickups: lollar dirty blackface ( blackface - blackface - special s)

Ellers er det gotho vintage tuners, mint green pickguard, pergament knotter, offwhite/pergament pupcovers, schaller straplocks, graphtech tusq Xl nut.

Litt mikking under byggeprosessen ble det dog, et bor som knakk i hullet til feste av stemmeskrue, hull til tremoloen som var ferdigborret for store (fikset med tilspikkede fyrstikker og lim) samt kroppen fikk seg et par kakk her og der. Spillbarhet og lyd er uansett på topp. Halsen er perfekt. Ingen dødpunkter eller buss what so ever. Nutta skal jeg vurdere å pusse fra undersiden for å få den hakket lavere, men vår samtidig litt digg med noe høyde ( langt i fra ubehagelig).

Men nå er det natta:)

post-10092-0-62962700-1368484398_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

NB! Hvis du har strengetrær kjøpt fra Warmoth, så er skruen av aluminium. Det var den ihvertfall på mine. Og en halv skrue sitter igjen i hodet på gitaren.Den brakk som smør da jeg skrudde den inn. Hvis du har slike og ikke har montert enda så finn en annen skrue.

Gratulerer med gitaren. Bilder?

Edited by entoneskala
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker! Ja, jeg burde vel kanskje ha brukt noe annet enn fyrstikker, men det ble faktisk bra, men det er vel takket være limet. Stolen sitter i hvertfall dønn fast. Men da skjønner du sikkert også at jeg er langt i fra noen gitarbygger! Jeg må dog skryte litt. Har aldri loddet før, men etter en kjapp telefonsamtale med en kompis av meg, guru sådann, så kjøpte jeg loddesaker. Prøvelodda litt først på noe skrap jeg hadde, og så satte jeg i gang. Ble ikke noe søl:)

Link to comment
Share on other sites

Trøst deg med at fyrstikker er veldig mye brukt, og i mange tilfeller holder det lenge. Cocktailpinner eller lignende er dog enda bedre!

Som du har oppdaget, lodding er både morsomt og faktisk ikke så veldig vanskelig, men det er klart det er lurt å være litt hendt. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hehe, da får jeg prøve med noe kraftigere skyts om jeg må vedlikeholde festet til stolen!

Har laget skikkelig problemer for gutta på fender cs når de en gang i fremtiden skal reprodusere straten min:-D.

Takker, detta blir ei fjøl jeg kan ta med ut på spilling uten å være redd for 'skjønnhetsflekker'.

Link to comment
Share on other sites

Ja, men hot rod deluxen min i snakeskin med celestion vintage element får duge! Drømmer dog om en Dr. Z stangray, men det får bli i neste liv. Siste finish nå blir en liten headstock-tekst med sølvtusj og klarlakk, samt gjøre nutta en nano-inch lavere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.