Web Analytics
Jump to content

Lydkort


Alexander96
 Share

Recommended Posts

Det kalles latency, og er helt normalt.
Det lan også stilles inn på mye kortere tid. Hvor kort avhenger av hvor kraftig maskina er. Du bør vel se på hvor mange ms. du har.

Sørg også for at du har installert nyeste driver og at det er riktig asio-driver (M-Audio ASIO )du bruker i ditt DAW. En samplerate på 128 bør kunne gi deg en latency på ned mot 5 ms. Til og med med samplerate på 256 bør gi deg under 10 ms. Rundt 5 ms. er helt uproblematisk. Begynner du å komme over 10 ms latency, i hvert fall på gitar, begynner det å bli merkbart og veldig irriterende, for ikke å si nesten umulig å få spilt inn med god timing.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer skurrelyder, når jeg setter ned latencyen og av og til så bestemmer pcen å lukke programmet...

Da betyr det sannsynligvis at maskina ikke greier den latencyen du prøver på, og har nok ikke noe med lydkortet å gjøre. Hvor langt ned kommer du før det begynner å skurre? Hvilket innspillingsprogram bruker du, og hvilken maskin har du?

Link to comment
Share on other sites

Kan du beskrive hvordan spiller dere inn et nytt spor?

Det er en del ting som kan være på unødvendig og bruker CPU.

Jeg har testet mange "dårlige PC/lydkort" og de fleste klarte seg gjennom enkel

innspilling. Jeg ville ikke anbefale dem selvfølgelig men poenget mitt er at

dine problemer kan være relatert til andre ting.

Regner med at dere prøver å ta opp maks to mono spor om gangen.

Dette skal gå fint. Jeg er overbevist at hver kontor PC skal greie dette med ditt kort.

Som Audun sa, sample rate 128 ved 41100 Hz skal ikke gi deg hørbar forsinkelse.

Link to comment
Share on other sites

Det går jo trolig ann å ta opp med kun å høre pre-signalet og opptak i hodetelefoner. Med det mener jeg lyden inn til lydkortet samt det som allerede er tatt opp. Da kan man nudge sporet inettertid, og kan ha så mye latency som bare det uten at det blir et problem. Det er dog ikke alle lydkort som tillater dette, men mange gjør det

Link to comment
Share on other sites

Da betyr det sannsynligvis at maskina ikke greier den latencyen du prøver på, og har nok ikke noe med lydkortet å gjøre. Hvor langt ned kommer du før det begynner å skurre? Hvilket innspillingsprogram bruker du, og hvilken maskin har du?

Det begynner å skurre litt på 256 og veldig mye på 128

Jeg bruker en piratkopi av Pro Tools 10 HD, fordi pcen har ikke cd-inngang og kan ikke installere pro tools m-powered 8...

Pc-en er en HP ProBook 4330s (Skolepc, så den mangler cd-slot og slikt)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.