Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp til valg av Orange-amp (gitar)


stevengerrard
 Share

Recommended Posts

Hey!

Jeg skal kjøpe meg en orange rørforsterker, og i den anledningen trenger jeg litt hjelp av dere som har peiling..

Jeg har sett på en amp på youtube (AD30 HTC) og syntes at denne hørtes rimelig fet ut.

Ser også at denne modellen er litt billigere enn andre modeller som f.eks. Rockerverb og Thunderverb, og da begynner jeg å lure på om det er store forskjeller på de, HVA som er forskjellene osv. Det jeg lurer på, er rett og slett om AD30 HTC-ampen er fet nok, eller om jeg bør legge til et par ekstra lapper og heller kjøpe en litt dyrere amp. Hva ville dere gjort?

Håper dere kan hjelpe meg inn på et spor her. Er ganske usikker på dette, hehe.

Spiller forresten 70-tallsinspirert rock, men også litt hardere. Led Zeppelin og Jimi Hendrix er store favoritter!

OG hvis det allerede finnes en tråd om dette eller noe, så beklager jeg det! Da er det bare å slette denne.

Takk!

Edited by stevengerrard
Link to comment
Share on other sites

Bare så du vet det så har jeg nettopp fått tak i 6 stykker Rockerverb 50 112 mk1 (mk2 er den nyeste) som importøren skal selge ut til grisepris ettersom det har kommet ny modell.

Har ikke rukket å lage annonse ennå, men de er kliss nye i eske, aldri vært åpna og vi skal selge dem ut for 11995. Kan det være interessant? Jeg lager annonse i kveld en gang på den. Kan sende deg link.

Link to comment
Share on other sites

AD30 har heller ikke effektsløyfe. Å si at den låter kjipt blir feil. Jimmy Page brukte vel 50W utgaven av denne på Led Zeppelin konserten for noen år siden. Midt i blinken for den type tone.

Selv har jeg OR50. Den er hissigere og har mer bunn, men bare én kanal. Prisen er dog veldig lik AD30.

Link to comment
Share on other sites

AD30 har heller ikke effektsløyfe. Å si at den låter kjipt blir feil. Jimmy Page brukte vel 50W utgaven av denne på Led Zeppelin konserten for noen år siden. Midt i blinken for den type tone. Selv har jeg OR50. Den er hissigere og har mer bunn, men bare én kanal. Prisen er dog veldig lik AD30.

Det Jimmy Page bruker er ikke originalt, men noe spesialgreier han har fått laga.

Tror han også kun bruker det til therimin, og ikke til gitar. Men er ikke sikker, og gidder ikke google det opp nå! :)

Link to comment
Share on other sites

Page brukte vel noen custom AD50 amper - Samt noen gamle Matamp Orange amper til Theremin og sånt in the old days

Hadde AD30, kjempeamp - To nesten identiske kanaler som man kan mikse litt på for å evt ha en lead og en rytme-sound eller en mer clean lyd f.eks.

Har også hatt Rockerverb 50 og har idag Thunderverb 50. Sistnevnte kan bli litt for metal på vrengen for en type Hendrix lyd.. Ville nok gått for en AD 30 eller Rockerverb 50. AD30 dukker opp med jevne mellomrom på Finn til 8-9000,- noe som er en veldig god pris for en bra amp!

Link to comment
Share on other sites

Syns Rockverb 50 låter skambra. Utrolig mye trøkk i ampen og cleankanalen er ikke dum heller. Men inntrykket jeg har av ampen, er at den låter litt moderne voicet ift musikken du listet. Men du kan jo gjøre litt research, høre litt lydklipp og sånn, kanskje du liker det. Jeg prøvde ikke akkurat å tweake så mye, ettersom jeg prøvde den i butikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.