Web Analytics
Jump to content

ny akustisk gitar


mislykketmusikant

Recommended Posts

hallo.

jeg vurderer når feriepengene kommer til sommeren, å gå til anskaffelse av en ny (eller brukt) akustisk gitar. den jeg har fra før, er en morgan w 300 ce-n fra siste halvdel av 90-tallet. den har vært brukt en god del på fester og andre sosiale lag der hensynet til en gitar ikke akkurat har vært i fokus. dermed er den absolutt ikke som ny lenger.

den nye gitaren skal være et klart steg opp fra den gamle, og den skal også ha en mindre og tynnere kasse. så dreadnought og jumbo utgår.

har sett på en furch vintage OM og en martin OOO15m. den kan gjerne være enda tynnere enn den sistnevnte. hals i normal tykkelse og bredde. (heller bredere enn smalere)

prisklasse er mellom 10 og 15000. gitaren skal ha hardcase. om jeg finner noe som er helt i særklasse, kan jeg KANSKJE strekke meg til 20000. men da må det være noe helt spesielt. ikke bare litt spesielt.

mic er absolutt ikke nødvendig.

vil helst ikke ha cutaway.

ovation er ikke aktuelt. vil ha heltre.

den eneste designdetaljen jeg synes er så kul at den vil være et pluss, er slotted headstock. ikke en nødvendighet, men det vil være et lite pluss. vil helst ikke ha overdreven bruk av perlemor på halsen. det må være mulig å se merkingen for oktav, kvint, kvart og de andre.

vil også ha den satt opp for .010 strenger.

så: er det noen som har noe forslag om hva som kan være fornuftig å se litt mer på?

Link to comment
Share on other sites

med slotted headstock i den prisklassen er martin sine gitarer veldig begrenset. Men det fins en del andre merker som satser på dette. Furch sin OOM-32 sm og 33 og 34 i samme serie har slotted headstock og er bygd like godt om ikke bedre enn de fleste Martins. Sjekk ut Furch du.

Å sette opp en slik gitar med '10 strenger går sikkert greit men vil nok bli litt mykt siden disse ofte har kortere skala. slotted headstock og at halsen møter kroppen på 12 fret istedenfor 14'ende går ofte hånd i hånd.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Ut fra hva du beskriver vil det være 3 merker (med tilhørende modeller) som umiddelbart slår meg som midt i blinken for deg:

1. Martin 000-16GT, 000-15M og 00-15SM

2. Taylor 312 (uten mic og cutaway) og 412 (ditto) .evt de andre i serien også, jeg har en kliss ny GC8e (en av toppmodellene) som jeg evt kan la gå for en "fin pris".

3. Furch sine OM-serie, særlig OM34-SR

Har du fått prøvd noen av disse? Og er det noen av de som umiddelbart snakker til deg ut fra evt bilder? Er det noen du vil ha mer info om? Jeg har spilt på alle disse og kjenner dem relativt godt, ettersom jeg har en stor fasinasjon for disse litt mindre gitarene.

Link to comment
Share on other sites

hallo. tusen takk for svar.

har testet martin 000-15m og en furch om-modell. ikke helt sikker på hva modellnummeret til furchen var.

virker som om dere begge liker furch. selv har jeg også fått opp øynene for furch.

taylor har jeg nesten ikke spilt på, bortsett fra at en kompis har en taylor big baby, og den liker jeg ikke. lyden er ok, men spillbarheten er fatalt dårlig, synes jeg mulig den bare er satt opp feil, men liker den ihvertfall ikke. i tillegg har jeg det same inntrykket av taylor som jeg har av takamine. at det er gode gitarer, men at de primert er laget for å oppnå best mulig plugged lyd. og det er ikke spesielt interessant. den vil så og si kun bli brukt hjemme i stuen.

har også siklet på strand guitars, men har slått det fra meg. blir for dyrt med customgreier.

Link to comment
Share on other sites

Det er mange som påstår at Takamine er laget for best mulig plugged lyd. Det er godt mulig, men det betyr ikke at de låter dårlig akkustisk.

Jeg har en Takamine i det prisleiet du ser (en EAN-10C som vel ligger på rundt 13k +/-), og den låter helt krem både akkustisk og plugged. Det er jo riktignok en dreadnought, men den låter akkurat som en dreadnought skal gjøre. Stor lyd med fyldig bass og crisp diskant. Spillbarheten overgår også alt annet jeg noen gang har prøvd, og selv om jeg ikke har prøvd alt så har det jo blitt en del opp gjennom!

Om de mindre modellene låter like bra akkustisk, eller om de har sin styrke plugged, det vet jeg ikke da jeg aldri har fått prøvd det, men jeg vil absolutt anbefale deg å prøve Takamine også før du avfeier det helt.

Link to comment
Share on other sites

Taylor er hvertfall ikke kjent for å være bra på utelukkende plugged lyd. De er vel en av de produsentene i dag som virkelig kan dette med gode akustiske gitarer.

Gibson og Martin er også veldig gode merker, Gibson sine modeller med Slotted Headstock er vel i dyreste laget kanskje, men du burde prøve Martin Taylor og Furch som Morten Larsen her sier. Han vet hva han snakker om.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.