Web Analytics
Jump to content

Hva er "lite brukt" i dine øyne?


Knewt

Recommended Posts

Heisann

Virker på meg som om folk har forskjellige oppfatninger av hva som går som "lite brukt".

I akkurat dette tilfellet er det snakk om en amp, men dette er egentlig en generell tråd for "lite brukt"-oppfatninger.

Hva mener du?

Holder det at det du skal kjøpe/selge ser ut som det er tilnærmet nytt?

Edited by Knewt
Link to comment
Share on other sites

Det er vel forskjell på lite brukt og pent brukt? Jeg må jo si at hvis noe er mye brukt, men fortsatt ser ut som om det bortimot nytt, vil det i de fleste tilfeller gi en indikasjon på at utstyret er godt tatt vare på og vedlikeholdt. Det kan jo være vel så bra som "lite brukt", og forteller kanskje noe om den som selger.

Link to comment
Share on other sites

Lite brukt mener jeg betyr at noe er brukt lite tidsmessig. Altså at gjenstanden har få brukstimer. Den kan likevel ha vært med på gigs og blitt kjørt til sine ytterpunkter av ytelse de få gangene den er brukt. En slik gjenstand vil jevnt over ha lite slitasje, men det er dermed ikke sagt at noe ikke har gått i stykker. Et høyttalerelement kan være sprengt selv om den er lite brukt, for eksempel.

Pent brukt mener jeg betyr at noe er brukt med forsiktighet når det er brukt, men at det likevel kan ha vært brukt med normal hyppighet i levetiden. Dette er typisk noe som har vært lite flyttet på, gjerne brukt av kun en person og som har stått beskyttet når den ikke har vært i bruk. Den kan gjerne ha normal slitasje, men ikke ha ting som er ødelagt av hard bruk.

Jeg så nylig på en bass på nett som var oppgitt til å være "lite brukt". Likevel var det på bildene (som var ærlige) tydelig at strengene hadde gitt synlig slitasje i gripebrettet og man kunne ane synlig båndslitasje. Mulig den var lite brukt, men den som har brukt den har altså frettet så hardt at strengen har slitt mot gripebrettet. Kan godt være den var lite brukt som lovet, men ikke pent brukt, tydeligvis.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Som trådstarter innledet med, så handler dette om forskjellige oppfatninger, samt ofte også om å pynte brura.

Derfor er det ofte intetsigende, og greiest å sjekke ut konkret.

- Hvor gammel?

- Hvor mye brukt?

- Hva slags tilstand?

- Båndslitasje?

- Service?

- Siste rørskift?

- Skader?

osv osv.

Hjelper ikke om selger syntes noe er strøkent hvis du sjøl mener motsatt... ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.