Web Analytics
Jump to content

Hva er "lite brukt" i dine øyne?


Knewt
 Share

Recommended Posts

Heisann

Virker på meg som om folk har forskjellige oppfatninger av hva som går som "lite brukt".

I akkurat dette tilfellet er det snakk om en amp, men dette er egentlig en generell tråd for "lite brukt"-oppfatninger.

Hva mener du?

Holder det at det du skal kjøpe/selge ser ut som det er tilnærmet nytt?

Edited by Knewt
Link to comment
Share on other sites

Det er vel forskjell på lite brukt og pent brukt? Jeg må jo si at hvis noe er mye brukt, men fortsatt ser ut som om det bortimot nytt, vil det i de fleste tilfeller gi en indikasjon på at utstyret er godt tatt vare på og vedlikeholdt. Det kan jo være vel så bra som "lite brukt", og forteller kanskje noe om den som selger.

Link to comment
Share on other sites

Lite brukt mener jeg betyr at noe er brukt lite tidsmessig. Altså at gjenstanden har få brukstimer. Den kan likevel ha vært med på gigs og blitt kjørt til sine ytterpunkter av ytelse de få gangene den er brukt. En slik gjenstand vil jevnt over ha lite slitasje, men det er dermed ikke sagt at noe ikke har gått i stykker. Et høyttalerelement kan være sprengt selv om den er lite brukt, for eksempel.

Pent brukt mener jeg betyr at noe er brukt med forsiktighet når det er brukt, men at det likevel kan ha vært brukt med normal hyppighet i levetiden. Dette er typisk noe som har vært lite flyttet på, gjerne brukt av kun en person og som har stått beskyttet når den ikke har vært i bruk. Den kan gjerne ha normal slitasje, men ikke ha ting som er ødelagt av hard bruk.

Jeg så nylig på en bass på nett som var oppgitt til å være "lite brukt". Likevel var det på bildene (som var ærlige) tydelig at strengene hadde gitt synlig slitasje i gripebrettet og man kunne ane synlig båndslitasje. Mulig den var lite brukt, men den som har brukt den har altså frettet så hardt at strengen har slitt mot gripebrettet. Kan godt være den var lite brukt som lovet, men ikke pent brukt, tydeligvis.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Som trådstarter innledet med, så handler dette om forskjellige oppfatninger, samt ofte også om å pynte brura.

Derfor er det ofte intetsigende, og greiest å sjekke ut konkret.

- Hvor gammel?

- Hvor mye brukt?

- Hva slags tilstand?

- Båndslitasje?

- Service?

- Siste rørskift?

- Skader?

osv osv.

Hjelper ikke om selger syntes noe er strøkent hvis du sjøl mener motsatt... ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.