Web Analytics
Jump to content

Heisann, jeg har et spørsmål om hvilken gitar jeg burde kjøpe :)


JasonL95
 Share

Recommended Posts

Hei jeg er ny her! :)

så jeg har spilt akustisk gitar i ca. 3 år nå og bestemte meg for å skaffe meg en elektrisk.

her er noen punkter med mine "krav" :P

vil helst kunne kjøpe fra en butikk i Oslo sånn at jeg kan prøve den ut.

Det viktigste er nok at det må være en Les Paul (elsker den looken)

helst rød farge(har 3 akustiske i natural, svart og blå så vil ha ny farge) fikser nok custom art så farge har ikke noe å si

budsjett: vil helst ikke gå over 8 000-10 000. vi kan vel sette grensen ved 5 000 foreløpig hvis det er noe som koster mer enn det og som er verdt penga ikke nøl med å poste det.

takk til dere som svarer :)

jeg tok en titt på denne

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=37960&artno=306091

vet noen av dere noe om den? er den verdt penga?

edit:

kom på noe, er det noen steder i Oslo man kan få sånn custom art på gitaren sin?

Edited by JasonL95
Link to comment
Share on other sites

Velkommen til forumet!

Det er fint at du lager din egen tråd, og du får sikkert mange gode tips her, og særlig siden du er såpass konkret som det du er.

Likevel, et par små hint som kanskje kan være nyttige.

Sjekk ut søkefunksjonen på forumet. La meg si det slik, du er ikke den første som stiller spørsmålet.

Les "den store guitarguiden" hvis du ikke er dreven, og ikke har gjort det. Du finner den på forsiden av forumet. Når du har kikket gjennom den, kan du mer om gitarer.

Link to comment
Share on other sites

En brukt Standard er vel ganske safe.

Det finnes sikkert flere som selger i Oslo ;) .

Da får du prøvd gitarene, får en dyrere gitar billigere og alt er fryd og gammen!

Gitaren du har sett på er sikkert helt ok den. Du må likevel være obs på at det ikke er top notch. Men om du lufter 8-10K, finner du MYE fett på bruktmarkedet med en langt høyere nypris! Sjekk finn.no ;)

Link to comment
Share on other sites

Har du spilt i 3 år og ønsker å gå videre så kan vi vel anta at dette ikke er forbigående hobby. Du ønsker å spille og det du nå kjøper er investering for flere år. Ta rådet til Kossoff. Gå opp noen tusenlapper så får du gitar for fremtiden, uten "behov" for oppgradering til bedre gitar.

Link to comment
Share on other sites

Gitaren du har sett på er helt grei, men i den prisklassen så synes jeg faktisk at Tokai sine gitarer er bedre. Ja, de er produsert i Kina, men jeg synes de har en høyere standard på byggekvalitet enn de aller billigste fra Gibson. Hagstrømen som er foreslått er også en god gitar, men jeg personlig liker Tokai bedre enn også disse. tokai selger de hos Norsk Musikk.

med det sagt så har gitarister ulike preferanser, så prøv alle! Alle er gode gitarer som jeg ikke hadde nølt med å ta med rett fra butikken og opp på en scene.

Går du noen tusen opp så får du selvsagt noe bedre. De er forhatt av mange, men jeg synes at Gibson sine studiomodeller er finfine gitarer! Finner du en fader (vet ikke om disse produseres lenger) så får du en like god gitar for mindre penger enn en vanlig studio

Link to comment
Share on other sites

En japansk les paul, feks en Edwards + en peavey classic 30 så har du utstyr som holder mål, og vel så det! :D

(Og innenfor budsjettet)

EDIT: jeg kjenner en i Fredrikstad som ordner custom art på gitarn, en time unna oslo.

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

Siden det stilles spørsmål ved varierende kvalitet på Les Paul Studio, så er det jo ett råd som er soleklart, spesielt til deg som faktisk har spilt en del gitar:
Dra til butikken og prøvespill selv.

Denne burde dekke alle behov du har satt opp i første post (den har hardcase som en bonus):
http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=5150&artno=105428

Prøvespill, og dersom den føles bra (bedre enn de gitarene som er litt billigere, og (nesten) like bra som de som er litt dyrere), så har du vel en vinner. :)

Ellers er dette en morsom sak, dersom man liker lyden av mini-humbuckerne:

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=726282&artno=308618

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.