Web Analytics
Jump to content

Oppussing av en 40 år gammel dame


davidsen

Recommended Posts

En kompis av meg har arvet en noe falmet semiakustisk Hofner 458 Archtop fra tidlg søttitall. Damen har en liten hullskade på baksiden, og han lurer på om det vil ødelegge verdien ved å fikse dette hullet.

Ellers er det noen som har noen tips på "do's and dont's"?

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Høfner? "The queen of mother of toilet seat pearl"?

Man skal aldri si aldri, men disse gitarene har mer sjarm enn kroneverdi. Jeg har en jazzgitar fra 1958 med et hull i, og finner det ikke bryet verdt å fikse. Det har minimal påvirkning på lyden, så hvorfor bry seg om det? Verdien blir nok ikke ødelagt, men den vil neppe bli verdt mer, heller.

Link to comment
Share on other sites

Enig med Castor her.

Har selv en sein 60, tidlig 70talls Høfner jazzgitar og verdien på disse er ikke så mye og skryte av, men sjarm i massevis.

nå er riktig nok denne hel men allikevel, hullet har nok lite og si på lyden, om man vil fikse dette vil gitaren i senere tid bli lettere og selge, men verdiøkningen er langt under selvkost

Link to comment
Share on other sites

På forsommeren fikk jeg en gammel Høfner orkester uten elektronikk. Vannvittig pen form på instrumentet , med f-cuts og cutaway, og vakre utsmykninger.

Den manglet noen band og noe av inlays i halsen hadde falt ut. Halsen har ikke trussrod og har gitt etter med årene. Jeg fant at det ikke er verdt å koste på denne, så den havnet som pryd i stua. Den er faktisk såppas pen i form at min samboer godtok det.

Nyskjerrig som jeg er, måtte jeg jo Google, og fant en del info, men mye er mangelfullt om Hofner gitarer. Min gitar har ingen typenr. og ikke serienr. men jeg fant ut at min er av model 468, som ble produsert i en årrekke fra 50-tallet til langt opp på 60-tallet. Ved å se på bilder og gamle brosjyrer i arkivet til Høfner likner min mest på modellene de produserte i 1957. Og fra den tiden ble de faktisk levert uten hverken modell- eller serienr.

Jeg hadde valget mellom å se naboen hive den på fyllinga da han solgte huset, eller å ta den inn som stuepynt. Sitter og ser på´n nå ;)

Men...... Jeg har en annen satans tøff Høfner også! Noe jeg kom over i nabolaget som guttunge. Det er en Høfner bass. Ikke fiolinbass, men en "LesPaul" bass.

Denne kjøpte jeg på slutten av 70-tallet av en litt eldre perifer venn for kr. 50,-.

Denne låt identisk med basslyden til Paul i the Beatles. Og selv om den ble ansett som oldis av oss unge på den tiden har jeg brukt den jevlig helt til neck-pickupen tok kvelden noen år siden. Har vært på nett og ser det finnes erstatninger, men de startet på 2000-tallet på 3000,- osv. Nå ser jeg prisen har gått ned med årene, men ser ikke for meg en split ny knallblank pickup på denne. Så hvis noen vet om noen som revikler pickuper er jeg svært taknemlig for svar.

Ellers God Jul. (Skal bli deilig med hverdag i morra) ;)

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Whatever floats your boat.

Helt personlig, så hadde jeg latt være, hvis det ikke er snakk om grep som øker spillbarhet, men kun gjør den bedre å se på men uansett om du velger å male den med rød låvemaling, så er det jo ikke slik at du ødelenger noe som er verdt noe i dag. Om de som får hånd om denne om 100 år er enige, vel, det vil kun tiden vise.

Noen bilder hadde ikke vært dumt. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.