Web Analytics
Jump to content

AB-switcher, antall og muligheter for støy


Heilage
 Share

Recommended Posts

Hepp. Driver og ser på litt stæsj jeg kjøper utpå nyåret, og vurderer noen muligheter.

Her er scenarioet:

Jeg trenger å sende signalet enten til forsterkeren eller til en PA fra pedalbrettet. Dette løses jo gjerne med noe slikt: http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=478&ParentId=253

Det er jo greit nok, men jeg har hørt at disse kan introdusere støy, så hvordan unngår man slikt? Denne er vel aktiv, har skjønt at det finnes passive også?

Men, forsterkeren har fire inputs på fremsiden (Bugera 1960), som gir noen forskjellige muligheter til å leke med lyden og hvordan det vrenges. Kunne man teoretisk sett brukt en AB-switch til for å bytte mellom disse forskjellige typene inputs? Om en switch kan introdusere støy, hvor mye støy vil man oppleve med to?

Optimalt ville man altså koblet det slik:

Pedalbrett -> AB1 (Amp eller PA) -> AB2 (Amp-inputtype)/PA -> Amp

Er det noen spesielle hindringer som ville oppstått?

Link to comment
Share on other sites

For å sende til PA bruker du en DI-boks. Da sender du alltid til PA, og alltid til forsterker. Det som trengs å mutes gjøres etter DI-boksen. Velg helst en iso DI-boks med bryter for jordløft, så slipper du jordstøy pga ulike potensialer mellom strøm på foh og backline. Dette kalles jordsløyfe, eller "ground loop" på ytenlansk.

Jordstøy kan også komme når du kobler til flere amper. Dette løses best med en splitter eller A/B med isolasjonstransformator. Alternativt løses det ved å klippe skjerm på instrumentkabelen til den ene ampen. Denne kabelen må merkes med lysegrønn teip, lilla maling, dødnigehoder og alt annet du finner på som gjør at du husker det er noe rart med denne kabelen.

Det forekommer folk som mener at man fjerner jordsløyfer ved å kutte jord på strømkabelen til den ene ampen. Dette er galskap og livsfarlig, siden man legger til rette for å få støt gjennom gitarstrengene.

Du får ikke jordstøy ved å bruke flere innganger på samme amp samtidig. Det er altså ikke A/B-bryteren eller andre brytere som lager støyen, men det er potensialforskjellen som oppstår på grunn av all kablingen imellom.

Link to comment
Share on other sites

Takk for god forklaring. Det er altså en DI-boks jeg må ha, heller enn en AB-switch, for å bestemme om jeg sender signalet fra brettet til ampen eller PAen? Da er det bare å håpe at lydmannen husker å bytte om. :P

Det vil bli litt av en kabling om jeg vil bruke flere inputs på ampen. Noe slikt, om jeg tolker deg riktig:

Pedalbrett -> DI-boks -> PA/AB-switch -> Amp

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Det holder med en passiv a/b-boks, så lenge de er koblet rett (slik at du unngår jordsløyfe).

Å bruke en a/b-boks mellom inputene på Bugeraen er det bare å glemme, da du uansett må ratte på volumkontrollene når du skifter mellom paralell og cascade inputene.

Link to comment
Share on other sites

Det holder med en passiv a/b-boks, så lenge de er koblet rett (slik at du unngår jordsløyfe).

Å bruke en a/b-boks mellom inputene på Bugeraen er det bare å glemme, da du uansett må ratte på volumkontrollene når du skifter mellom paralell og cascade inputene.

Det siste der har jeg funnet ut selv, så det utgår. Blir bare en switch, hvor A går til amp og B går til DI.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.